Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina saattaa rakentaa kelluvia ydinvoimaloita Etelä-Kiinan merelle

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Reuters / US Navy
Kiinalaisia aluksia kiistellyillä alueilla Etelä-Kiinan merellä.
Kiinalaisia aluksia kiistellyillä alueilla Etelä-Kiinan merellä. Kuva: Reuters / US Navy

Kiina suunnittelee rakentavansa kelluvia ydinvoimaloita kiisteltyjen Etelä-Kiinan meren projektiensa tarpeisiin, kertoi valtiollinen sanomalehti perjantaina.

Kommunistisen puolueen julkaiseman People´s Dailyn julkaiseman The Global Timesin mukaan ydinvoimalat voisivat ”purjehtia” kaukaisille alueille ja tarjota niille energiantuotantoa.

Voimaloiden suunnittelusta vastaavan China Shipbuilding Industry Corpin johtaja Liu Zhengguo sanoi, että yritys on viemässä töitä eteenpäin. Hänen mukaansa kyseessä on kasvava trendi.

Lehden mukaan mallikappaleen odotetaan olevan valmiina vuoteen 2018 mennessä ja toiminnassa seuraavana vuonna.

Kiinalainen asiantuntija Li Jie kertoi, että voimalat voisivat tarjota energiaa majakoille, puolustustarkoituksiin, lentokentille ja satamille.

”Yleensä meidän täytyy käyttää öljyä tai hiiltä”, hän sanoi lehdelle.

”Ottaen huomioon saarten ja Manner-Kiinan pitkän välimatkan sekä vaihtelevat sää- ja valtameriolosuhteet, polttoaineen kuljetus voi olla ongelma. Siksi merellisten ydinvoimala-alustojen kehityksellä on suuri merkitys”, hän sanoi.

Kiina on kiistellyt vuosikausia suurista alueista Etelä-Kiinan merellä Vietnamin, Filippiinien, Malesian, Brunein ja Taiwanin kanssa. Merialueilla uskotaan olevan suuria öljy- ja kaasuesiintymiä.

Runsaan vuoden kuluessa Kiina on rakentanut osittain veden alla olevista riutoista saaria. Näille saarilleen se on rakentanut esimerkiksi satamia ja kiitoratoja.

Helmikuussa Kiinan uutisoitiin sijoittaneen ilmatorjuntaohjuksia yhdelle Etelä-Kiinan merellä sijaitsevista saaristaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat