Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis ilmoitti olevansa Bangladeshissa tapetun professorin kuoleman takana

Kuolleen professorin läheiset epäilevät tämän joutuneen uhriksi, koska hän toimi musiikki- ja kirjallisuusryhmissä.

Ulkomaat
 

Terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa Bangladeshissa viidakkoveitsellä tapetun yliopistoprofessorin kuoleman takana, kertoo uutistoimisto AFP.

Hyökkääjät kävivät 58-vuotiaan professori Rezaul Karim Siddiquen kimppuun kun tämä oli kävelemässä kotoaan bussipysäkille Rajshahissa maan luoteisosassa. Kaksi tai kolme hyökkääjää viilsivät Siddiquen kurkun auki ja hakkasivat tämän viidakkoveitsillä.

Isisin uutistoimisto Amaq ilmoitti, että järjestön taistelijat tappoivat yliopisto-opettajan, koska tämä kehotti ateismiin.

AFP:n mukaan Siddique oli kaikkiaan neljäs islamistien tappama opettaja Rajshahin kaupungin yliopistosta vähän yli kymmenen vuoden aikana. Islamistit ovat tappaneet Bangladeshissa viime vuosina myös useita maallistuneita bloggareita ja opiskelijoita.

Professorin läheiset sanoivat BBC:lle, ettei tämä ollut ateisti eikä koskaan puhunut julkisesti uskontoa vastaan. He arvelivat hänen saattaneen joutua kohteeksi, koska toimi tärkeissä musiikki- ja kirjallisuusryhmissä. Professori Siddique oli perustanut musiikkiopiston ja toimitti kirjallisuuslehteä. Hän kirjoitti runoja ja novelleja.

Sadat opiskelijat osoittivat mieltään murhan jälkeen vaatien hyökkääjien pidätystä.

”Opiskelijat olivat shokissa viimeisimmän heidän opettajaansa kohdistuneen brutaalin murhan vuoksi”, sanoi opiskelija Mostatif Mishu.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsi murhan ja sanoi sen olevan osa ”kammottavaa kuviota”.

”Viranomaisten on tehtävä enemmän näin tappamisten lopettamiseksi. Yhtäkään ihmistä ei ole tuotu oikeuteen viime vuoden hyökkäyksistä”, järjestön Etelä-Aasian johtaja Champa Patel sanoi.

Aiemmin tässä kuussa 28-vuotias oikeustieteen opiskelija tapettiin pääkaupunki Dhakassa sen jälkeen, kun hän oli tuominnut islamismin Facebookissa.

Bangladeshin hallitusta on syytetty ateistien ja toisinajattelijoiden suojelun puutteesta ja kyvyttömyydestä kunnolla puuttua veritekoihin.

Bangladesh on virallisesti maallinen valtio. Reilusta 160 miljoonasta kansalaisesta noin 90 prosenttia on muslimeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat