Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australialaispoliitikko esitteli energia­teollisuuden ympäristö­vaikutuksia – sytytti joen liekkeihin ja oli polttaa veneensä

Australian vihreän puolueen kansanedustaja Jeremy Buckingham halusi kiinnittää huomiota energiateollisuuden aiheuttamiin ongelmiin.

Ulkomaat
 
Australilainen kansanedustaja sytytti joen tuleen, syyttää energiateollisuutta
Australilainen kansanedustaja sytytti joen tuleen, syyttää energiateollisuutta
Australian vihreän puolueen kansanedustaja Jeremy Buckingham esitteli energiateollisuuden käyttämän vesisärötysmenetelmän ympäristövaikutuksia ja sytytti Condamine-jokeen tulen.

Australian vihreän puolueen kansanedustaja Jeremy Buckingham halusi kiinnittää huomiota energiateollisuuden aiheuttamiin ongelmiin.

Buckingham vei kuvausryhmän Queenslandissa sijaitsevan maakaasutehtaan lähettyvillä virtaavalle Condamine-joelle. Veneessä hän vei sytyttimen liekin lähelle vedenpintaa.

Tilanteesta kuvatulla videolla näkyy, miten vedessä oleva metaanikaasu humahtaa tuleen.

”Uskomatonta, joki on liekeissä. Älkää antako veneen palaa”, parahtaa Buckingham kuvausryhmälle ensisäikähdyksestä selvittyään.

Vihreän puolueen kansanedustajan mukaan metaani on päätynyt jokeen läheisen hiili- ja kaasuyhtiön porausten seurauksena.

Buckingham syyttää energiateollisuutta luonnon tuhoamisesta ja välinpitämättömyydestä teollisuuden ympäristövaikutuksiin. Hänen mukaansa metaania on esiintynyt joessa vuodesta 2012, jolloin kolme eri yhtiötä rupesi poraamaan maakaasua Chinchillan alueella.

Maakaasun tuotannossa vesisärötysmenetelmällä (englanniksi fracking) maahan porattua reikää laajennetaan sivuttaissuunnassa ja samalla maaperään pumpataan kovalla paineella valtavia määriä vettä, kemikaaleja ja hiekkaa. Näin saadaan hyödynnettyä erityisesti liuskekaasua, jota saadaan kerättyä maahan syntyneistä säröistä, kun kaasu purkautuu murtuvasta liuskeesta ja on johdettavissa porausreikää myöten maan pinnalle. Samalla kuitenkin maaperästä vapautuu metaania.

”Joskus kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Katsokaa tätä, Queenslandin Condamine-joke on liekeissä. Energiateollisuutta on vain muutaman kilometrin päässä ja metaania vapautuu ja nyt joki on tulessa. Uskomatonta”, Buckingham sanoo julkaisemallaan videolla.

Vesisärötysmenetelmä on useissa maissa kielletty, koska sen pelätään pilaavan pohjavedet.

Menetelmä on kuitenkin laajalti käytössä Australian lisäksi esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat