Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi Franciscus ohjeisti teinejä – ”Onni ei ole puhelin­applikaatio”

Kymmeniä tuhansia nuoria kokoontui Roomaan viettämään Franciscuksen juhlavuotta.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Tony Gentile / Reuters
Paavi Franciscus antoi krusifiksit lahjaksi partiolaisille.
Paavi Franciscus antoi krusifiksit lahjaksi partiolaisille. Kuva: Tony Gentile / Reuters

Vatikaani. Onni ei ole applikaatio, jonka voit ladata puhelimeesi, kertoi paavi Franciscus Rooman Vatikaaniin kokoontuneelle nuorisojoukolle sunnuntaina.

Noin 70 000 nuorta oli kokoontunut viikonvaihteen ajaksi Roomaan viettääkseen Franciscuksen juhlavuotta, joka on omistettu armon teemalle.

”Vapaus ei ole aina sitä, että saat tehdä mitä haluat. Itse asiassa se on lahja pystyä valitsemaan oikealla tavalla”, paavi saarnasi Vatikaaanin aukiolla, joka oli täynnä väkeä. Saarnan keskeyttivät toistuneet taputukset.

”Onnellanne ei ole hintaa. Sitä ei voi ostaa ja myydä eikä se ole aplikaatio, joka ladataan puhelimeen. Edes viimeisin versio ei pysty auttamaan teitä kasvamaan ja tulemaan vapaaksi rakkaudessa”, paavi jatkoi.

Lauantaina 79-vuotias paavi teki yllätyksen ja kuunteli 16 nuoren synnintunnustukset. Paavin videotervehdys lähetettiin lisäksi rock- ja rap-konsertissa Stadio Olimpicossa.

Yksi synnintunnustuksen tehnyt nuori sanoi vapisseensa, kun hän lähestyi tuolissaan Vatikaanin aukiolla istunutta paavia.

”Mutta heti kun olin istuutunut minulle tuli tunne, että olin aivan tavallisen ihmisen enkä paavin seurassa. Franciscus on todella yksi meistä”, 15-vuotias Anna Taibi Sisiliasta kertoi.

”Uskoin, että hän määräisi minulle katumusharjoituksia, mutta hän antoikin synninpäästön.”

Paavi mainitsi kännykät myös videotervehdyksessä, joka nähtiin rock-konsertissa.

Heiluttaen iPhonea paavi sanoi yleisölleen, että eläminen ilman Jeesusta on sama kuin olla vailla signaalia. ”Varmista aina, että sinulla on verkko: perhe, seurakunta, koulu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat