Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama lähettää lisää sotilaita Syyriaan

Obama lähettää Syyriaan 250 erikoisjoukkojen sotilasta taistelemaan ääri-islamilaista Isisiä vastaan.

Ulkomaat
 
Carlos Barria / Reuters
Barack Obama
Barack Obama Kuva: Carlos Barria / Reuters

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti maanantaina suurimmasta maajoukkojen lisäyksestä Isisin vastaiseen taisteluun.

Obama ilmoitti lähettävänsä 250 erikoisjoukkojen sotilasta Syyriaan ja Irakiin, jotta viime aikojen taisteluissa saavutetut voitot eivät valuisi hukkaan.

”Olen hyväksynyt 250 Yhdysvaltain, mukaan lukien erikoisjoukkojen sotilaiden, jotta aloite pysyisi käsissämme”, Obama sanoi.

Yhdysvaltalaissotilaiden määrä kuusinkertaistuu, sillä tällä hetkellä Syyriassa on noin 50 sotilasta.

Lisäyksen jälkeenkin Yhdysvaltain panostus sotaan on hyvin pieni, jos sitä lasketaan maajoukkojen määrällä. Afganistanissa palveli enimmillään noin 100 000 yhdysvaltalaista sotilasta ja Irakissa 168 000.

Syyriassa amerikkalaisten rooli on toisenlainen, sillä Obama teki varhain päätöksen olla lähettämättä varsinaisia maajoukkoja taisteluun.

”He eivät johda taisteluja, mutta ovat tärkeässä roolissa kouluttamassa ja avustamassa paikallisia joukkoja Isisin takaisin lyömiseksi”, Obama sanoi maanantaina.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien sotilasasiantuntijoiden mukaan pienetkin lisäjoukot voivat kuitenkin vaikuttaa taisteluunn, koska Yhdysvaltain sotilaat voivat auttaa syyrialaista oppositiota taistelemaan tehokkaammin.

Yhdysvaltain ilmavoimat ovat johtaneet Isisin-vastaisia ilmapommituksia vuodesta 2014 lähtien. Niiden merkitys on ollut suhteellisen vähäinen muun muassa siksi, että Isisiä vastaan taistelevan liittouman maajoukot ovat sekavassa tilassa.

Omat ilmaiskunsa Syyriassa viime syksynä aloittanut Venäjä on ollut tehokkaampi, koska se on voinut tehdä yhteistyötä Syyrian hallituksen joukkojen kanssa. Yhdysvallat on liitossa hallituksen joukkoja vastaan taistelevan opposition kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat