Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bangladeshin johtava homoaktivisti pahoinpideltiin kuoliaaksi

Teosta epäillään ääri-islamisteja. Edellinen vastaava hyökkäys tehtiin Bangladeshissa lauantaina.

Ulkomaat
 

Miesjoukko pahoinpiteli maanantaina kuoliaaksi Bangladeshin johtavan homoaktivistin ja Bangladeshin ainoan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille (LGBT) suunnatun lehden toimittajan.

Silminnäkijöiden mukaan vähintään viiden tai kuuden ihmisen joukko tunkeutui maanantaina Xulhaz Mannain asuntoon Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa.

Mannai oli tunnettu homoaktivisti, joka kuului Rubpan-nimisen LGBT-lehden toimitusneuvostoon.

Miesjoukko oli aseistautunut uutistoimisto Reutersin mukaan ”teräaseilla”, joidenkin tietojen mukaan viidakkoveitsillä. Mannain lisäksi huoneessa pahoinpideltiin kuoliaaksi toinen mies.

Paikallisen tv-kanavan mukaan miehet huusivat poistuessaan ”Allahu akbar” eli ”Jumala on suurin” -huutoja ja ampuivat ilmaan luodakseen sekasortoa.

Mannai oli mukana perustamassa Rubpan-lehteä kaksi vuotta sitten huhtikuussa. Tänä vuonna lehden kaksivuotisjuhla peruttiin, koska Mannai oli saanut uhkauksia ääri-islamisteilta, uutistoimisto AFP kertoo.

Noin 160 miljoonan asukkaan muslimivaltiossa Bangladeshissa on nähty viime aikoina useita hyökkäyksiä liberaaleja viestimiä vastaan. Ainakin viisi maallista tai liberaalia bloggaajaa ja kustantajaa on pahoinpidelty kuoliaaksi runsaan vuoden kuluessa.

Viimeisin hyökkäys nähtiin lauantaina, kun Luoteis-Bangladeshissa tapettiin viidakkoveitsellä vapaamielinen yliopiston professori.

Murhan ilmoitti tehneensä islamilainen Isis, mutta Bangladeshin sisäministerin Asaduzzaman Khanin mukaan syylliset ovat ”paikallisia militantteja”, uutistoimisto AFP kertoi.

Aiemmin huhtikuussa ääri-islamilaiseen al-Qaidaan yhteyksissä oleva ryhmä ilmoitti tappaneensa vapaamielisen bloggaajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat