Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taakanjako on Saksan tavoite EU:ssa

Ulkomaat
 

Berliini

”Emme voi määritellä itseämme sen mukaan, että rajaamme muut pois. Maailma ei tarvitse enempää muureja”, sanoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Hannoverissa maanantaina.

Puhetta kuunteli eturivissä Angela Merkel. Saksan liittokanslerille ei jäänyt piiruakaan toivomisen varaa Obaman terveisissä Euroopalle, sillä puhe yhtenäisyydestä oli Merkelille pelkkää mannaa.

Euroopan unionin yhtenäiset toimet pakolaispolitiikassa vastaavat täysin Saksan sanomaa. Saksan mielestä pakolaiskysymys voidaan ratkaista Euroopassa pitkällä aikavälillä vain niin, että kaikki unionin jäsenmaat osallistuvat talkoisiin eli ottavat pakolaisia vastaan.

Viime torstaina Luxemburgissa EU-sisäministerit keskustelivat romahtaneen Dublin-järjestelmän uudistamisesta.

Sen kulmakivi on sääntö, jonka mukaan turvapaikanhakija on rekisteröitävä ja hänen turvapaikkahakemuksensa käsiteltävä ensimmäisessä EU-maassa, johon hän saapuu.

EU-komissio on esittänyt kahta uudistusvaihtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on, että koko Dublin-järjestelmä romutetaan. Toisessa vaihtoehdossa Dublin-järjestelmään rakennettaisiin nykyisen kaltaisia kriisitilanteita varten erillinen mekanismi, jossa muiden jäsenmaiden velvoite on auttaa kovimman paineen kohteeksi joutuneita maita.

Nyt kun Euroopan unioni Saksa etunenässä on solminut kiivaasti arvostellun pakolaissopimuksen Turkin kanssa, mallin rakentaminen Turkissa olevien syyrialaisten pakolaisten jakamiseksi eri maihin on yhä kesken.

Se on Saksalle ja Angela Merkelille ongelma, sillä maa haluaa näyttää Turkki-sopimuksen vähentävän Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrää. Taakanjakoa vastustavat eniten Itä-Euroopan maat, kuten Unkari ja Slovakia. Jos pakolaisten vastaanotto EU-maissa ei toimi, Turkki voi heittäytyä yhä hankalammaksi.

Suunnitelman mukaan pakolasten jako maiden välillä tehtäisiin EU-maiden viime kesänä sopiman jakokaavan mukaan.

Sen mukaan esimerkiksi Slovakian osuus olisi kuusi syyrialaista kuukaudessa. EU:n on määrä varautua noin 72 000 syyrialaisen tuloon Turkista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat