Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin haastajat tekivät epäpyhän liiton

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa tapahtui hämmästyttävä käänne, kun republikaani Donald Trumpin kilpakumppanit ja puoluetoverit, senaattori Ted Cruz ja kuvernööri John Kasich, ilmoittivat yhteistyöstä Trumpin kampittamiseksi.

Cruz ja Kasich aikovat väistää toisiaan osavaltioissa, joissa toinen voisi voittaa Trumpin. Kasich ei kampanjoi Indianassa, jossa Cruz on vahvoilla, eikä Cruz Oregonissa ja New Mexicossa, joissa Kasich on suosittu.

Cruzin ja Kasichin epäpyhä liitto kertoo siitä, kuinka epätoivoisesti osa republikaaneista haluaa estää Trumpia nousemasta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Äärilaidan oikeistoa edustava Cruz ja maltillinen Kasich ovat poliittisesti kaukana toisistaan, eikä kumpikaan pysty enää saavuttamaan republikaanien ehdokkuuteen tarvittavia 1 237:ää valitsijamiestä.

Kaksikon pyrkimyksenä on nakertaa johtoasemaa niin, että Trumpkaan ei saisi tarvittavaa määrää. Tuolloin presidenttiehdokkaasta päätettäisiin puoluekokouksessa heinäkuussa.

Cruz ja Kasich toivovat, että kokouksessa he saisivat Trumpin valitsijamiehiä taakseen ja nousisivat takamatkalta johtoon. Ehdokkaita voi kuitenkin olla vain yksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat