Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haitin presidentinvaalit lykkääntyivät taas, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon toivoo maan äänestävän

Presidentinvaalit ovat aiheuttaneet Haitilla poliittisen kriisin, sillä niitä ovat varjostaneet väkivaltaisuudet ja vaalivilppisyytökset.

Ulkomaat
 
ANDRES MARTINEZ CASARES Reuters
Haitin väliaikainen presidentti Jocelerme Privert puhui virkaanastujaisissaan Haitin pääkaupungissa Port-au-Princessa maaliskuun lopussa.
Haitin väliaikainen presidentti Jocelerme Privert puhui virkaanastujaisissaan Haitin pääkaupungissa Port-au-Princessa maaliskuun lopussa. Kuva: ANDRES MARTINEZ CASARES Reuters

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ilmaisi maanantaina huolensa Haitin presidentinvaalien lykkääntymisestä, kertoo uutistoimisto AFP.

Äänestyskierros oli määrä järjestää viime sunnuntaina. Nyt kierrokselle ei ole asetettu uutta ajankohtaa.

Maa on ollut poliittisessa kriisissä viime vuoden joulukuusta saakka. Silloin presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta seurasivat väkivaltaisuudet ja vaalivilppisyytökset.

Nyt maan johdossa on väliaikainen presidentti Jocelerme Privert. Helmikuun puolivälissä virkaansa valitun Privertin toimikausi kestää kolme kuukautta.

AFP:n mukaan Ban Ki-moon toivoo, että maa saisi viipyilemättä päätökseen vuonna 2015 alkaneet vaalit ja palaisi perustuslailliseen järjestykseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat