Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelastakaa Lapset: 400 miljoonaa lasta ympäri maailmaa kohtaa syrjintää etnisyytensä tai uskontonsa takia

Päivittäin noin 16 000 lapsen ennenaikainen kuolema olisi estettävissä, järjestö sanoo

Ulkomaat
 

Pelastakaa Lapset -järjestö arvioi tuoreessa raportissaan, että että arviolta 400 miljoonaa lasta ympäri maailmaa kohtaa syrjintää etnisen taustansa, asuinpaikkansa tai uskontonsa takia.

Syrjinnällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että lapset jäävät kokonaan tai osittain palvelujen, kuten terveys-, soriaali- ja koulutuspalveluiden, ulkopuolelle joko viranomaisten tahallisen toiminnan tai laiminlyöntien vuoksi. Kaikkia syntyviä lapsia ei muun muassa rekisteröidä.

Järjestön suomenkielisessä tiedotteessa nostetaan esimerkiksi Intiassa Biharin osavaltio, jossa kastijärjestelmän ulkopuolelle jäävät ihmiset muodostavat 59 prosenttia köyhistä ja vain kuusi prosenttia syntyneistä lapsista rekisteröidään, kun muualla maassa luku on 42 prosenttia. Syntymätodistuksen puutteessa lapset eivät välttämättä saa julkisia palveluja.

Englanninkielisessä tutkimusraportissa yksi annetuista esimerkeistä on Etiopia, jossa järjestön mukaan pääkaupungissa Addis Adebassa asuva lapsi rokotetaan kymmenen kertaa todennäköisemmin kuin maaseudulla asuva lapsi.

Päivittäin noin 16 000 lapsen ennenaikainen kuolema olisi estettävissä, järjestö sanoo.

Järjestö yhdistelee raportissaan tietoja muista tutkimuksista ja julkisista lähteistä. Tutkimus sisältää raportin mukaan myös joukon arvioita, koska syrjityt ihmisryhmät jäävät usein virallisten tilastojen ulkopuolelle.

Järjestö kertoo raportissaan, että heidän aineistonsa koostuu noin 1,2 miljardin kehitysmaissa asuvan lapsen tiedoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat