Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaislehdet: Poliisi tutkii vihjettä mahdollisesta terroriuhkasta – Säpo ei kerro yksityiskohtia, eikä nosta terroriuhkatasoa

Poliisi on korottanut valmiuttaan Tukholman alueella. Expressenin mukaan Irakin turvallisuusviranomaiset olisivat varoittaneet turvallisuuspoliisi Säpoa terroriuhkasta.

Ulkomaat
 
Maija Koivisto

Ruotsin poliisiviranomaiset korottivat valmiuttaan mahdollisen terroriuhkan vuoksi, kertoi muun muassa Aftonbladet varhain tiistaina. Lehden mukaan viranomaiset olisivat saaneet vihiä mahdollisesta terroriuhkasta Ruotsia kohtaan.

Myöhemmin tiistaina Expressen uutisoi lähteisiinsä vedoten, Ruotsiin olisi saapunut ”seitsemästä kahdeksaan Isis-terroristia”, joiden tarkoituksena olisi toteuttaa terroriteko Tukholmassa. Lehden lähteiden mukaan tieto terroriuhkasta olisi peräisin Irakin turvallisuusviranomaisilta, jotka olisivat varoittaneet Säpoa asiasta.

Turvallisuuspoliisi Säpo on vahvistanut tiedotteessaan arvioivansa parhaillaan saamiaan tietoja. Säpo kertoo myös tekevänsä yhteistyötä sekä kansallisten että kansainvälisten yhteistyökumppaneidensa, muun muassa Ruotsin poliisiviranomaisten, kanssa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Säpo jakaa saamiaan tietoja myös poliisiviranomaisten kanssa, jotta nämä voivat käyttää niitä omissa mahdollisissa toimenpiteissään.

Expressenin mukaan mahdollisten terroristien tarkoituksena olisi toteuttaa ”pehmeäksi” kuvailtu isku, minkä lehti tulkitsee viittaavan siviileihin.

”Tietoon suhtaudutaan erittäin vakavasti Säpossa”, Expressenin lähde sanoo.

Lehtitietojen mukaan valmiutta olisi kuitenkin nostettu vain Tukholman alueella. Uhkan analysoimiseksi tehdään myös kansainvälistä yhteistyötä. Expressenin mukaan Säpon henkilöstöä olisi matkustanut Irakiin jo maanantaina hankkimaan lisää tietoa suunnitellusta terrori-iskusta.

Säpo ei vahvista tiedotteessaan mitään yksityiskohtia mahdollisen uhkan laadusta tai todennäköisyydestä.

Säpo ei aio nostaa Ruotsin terroriuhkatasoa tietojen takia. Aftonbladetille on varmistettu Säpon viestinnästä, että terroriuhkataso pysyy tällä hetkellä samalla tasolla, minne se nostettiin lokakuussa 2010.

Tiedottaja kertoo Säpon saavan vihjeitä säännöllisesti, mutta ei suostunut täsmentämään, koska tai mistä nyt tutkittava vihje oli saapunut.

Tiedote kertoo Säpon saavan suhteellisen usein haltuunsa tietoa, joka voi olla enemmän tai vähemmän epävarmaa tai konkreettista. Nyt Säpo kuitenkin uskoo hallussaan olevan tiedon olevan sellaista laatua, ettei sitä kannata sivuuttaa.

Säpo neuvoo yleisöä noudattamaan poliisin ohjeita esimerkiksi katujen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat