Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Madrid torjuu koirien jätöksiä – omistaja maksaa mojovat sakot tai joutuu siivoamaan katuja

Valistus ja ilmaiset koirankakkapussit eivät ole auttaneet kaupungin jäteongelmassa

Ulkomaat
 
Juan Medina / Reuters
Koira kakkasi kadulle Madridissa terveydenhoitoalan työntekijöiden mielenosoituksen jälkeen tammikuussa 2014.
Koira kakkasi kadulle Madridissa terveydenhoitoalan työntekijöiden mielenosoituksen jälkeen tammikuussa 2014. Kuva: Juan Medina / Reuters

Espanjan pääkaupunki Madrid ottaa kovat otteet käyttöön saadakseen piittaamattomat koiranomistajat kuriin.

Jos koiranomistaja ei korjaa talteen koiransa jätöksiä, hän joutuu maksamaan jopa 1 500 euron sakon tai vaihtoehtoisesti osallistumaan muutaman päivän ajan katujen siivoukseen.

Sanomalehti Guardianin mukaan käytäntöä kokeillaan ensin kahdessa kaupunginosassa, joissa jätöksistä on eniten ongelmia.

Madridin kaupunginjohto on yrittänyt saada jätösongelmaa hallintaan valistuksella, tiedotuksella ja ilmaisia koirankakkapusseja jakamalla. Kun nämä toimet eivät ole auttaneet, kaupunginkanslian mukaan nyt on vuorossa ”sokkisuunnitelma”.

Koirien jätökset ja piittaamattomat koiranomistajat ovat iso ongelma muissakin espanjalaiskaupungeissa. Monet kaupungit ovat kokeilleet pelotteena suuria sakkoja, mutta tämäkään ei ole auttanut.

Viime vuonna Tarragonan kaupungissa suunniteltiin koirien jätösten dna-testausta oikean omistajan löytämiseksi. Suunnitelma olisi tosin vaatinut tuekseen rekisteriä, jossa on dna-tiedot kaikista kaupungin koirista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat