Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miespari voitti riidan kohtunsa vuokrannutta vastaan Thaimaassa

Thaimaan laki ei enää anna ulkomaisille pareille lupaa sijaissynnyttäjän käyttöön, mutta vuoden ikäisen tyttären isät saivat sittenkin viedä tyttärensä maasta

Ulkomaat
 
HS–AFP
Gay-pari voitti oikeusriidan kohtunsa vuokranneen kanssa
Gay-pari voitti oikeusriidan kohtunsa vuokranneen kanssa
Thaimassa suurta huomiota herättänyt huoltajuusriita amerikkalaisen homoparin ja kohtuaan vuokranneen thai-naisen kanssa päättyi miesparin voittoon. Kuva: Reuiters

Oikeus päätti Thaimaassa antaa ulkomaiselle miesparille heidän sijaissynnyttäjän avulla saamansa tyttären huoltajuuden. Lapsen synnyttänyt nainen ei olisi halunnut luovuttaa tyttöä.

Espanjalainen Manuel Valero ja hänen amerikkalainen puolisonsa Gordon Lake eivät voineet viedä tammikuussa 2015 syntynyttä tyttöä maasta, koska sijaissynnyttäjä Patidta Kusonsrang muutti mieltään ja kieltäytyi allekirjoittamasta tarvittavia papereita.

Miehet väittävät, että nainen teki näin, koska hänelle selvisi heidän olevan homopari.

Nainen kertoi paikalliselle lehdistölle, että tämä ei olisi ollut syy hänen päätökseensä.

Oikeuden päätös koskee laajempaakin joukkoa, koska Thaimaa on hiljattain tiukentanut sijaissynnytystä koskevia lakejaan. Maa ei myöskään virallisesti tunnusta saman sukupuolen liittoja.

Thaimaassa kohdun vuokraaminen on aiemmin onnistunut ulkomaisilta pareilta melko helposti, mutta vuonna 2014 maassa syntyi useampia kohuja aiheesta.

Esimerkiksi eräs australialainen pari otti mukaansa vain toisen kaksosista ja jätti toisen, downin syndroomaa sairastavan lapsen tämän sijaisäidin luokse Thaimaahan. Australialainen oikeusistuin tosin totesi myöhemmin, että sijaisäiti nimenomaan halusi pitää vammaisen lapsen ja että lapsi voi hyvin.

Erään japanilaisen miehen taas väitettiin saaneen jo peräti 15 lasta thaimaalaisten sijaissynnyttäjien avulla.

Kohujen jälkeen ulkomailta tulevilta pareilta kiellettiin kokonaan sijaissynnyttäjän käyttäminen Thaimaassa.

Oikeusistuin Bangkokissa perusteli tiistaista päätöstään esimerkiksi sillä, että miesparin katsottiin pitäneen lapsesta hyvää huolta Thaimaassa oikeuden päätöstä odotellessaan.

Oikeuden mukaan homoseksuaalisuus ei ole este lapsen kasvattamiselle. Pari asuu Espanjassa, samoin heidän vanhempi lapsensa, joka on ollut sukulaisten huomassa miesten odottaessa oikeuden päätöstä Thaimaassa.

”Me olemme todella onnellisia, että tämä painajainen päättyy pian”, sanoi Valero päätöksen kuultuaan.

Lakia tiukennettiin Thaimaassa vasta sen jälkeen, kun nyt runsaan vuoden ikäinen Carmen -tyttö oli jo syntynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat