Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi hallitus lupaa muutosta

Ulkomaat
 

Ukraina sai aiemmin huhtikuussa uuden hallituksen, kun epäsuosittu pääministeri Arseni Jatsenjuk ilmoitti lopulta erostaan. Jatsenjuk ehti johtaa kahta eri hallitusta sen jälkeen kun valta vaihtui Ukrainassa Euromaidan-mielenosoitusten seurauksena helmikuussa 2014.

Epäsuosion päällimmäinen syy oli Ukrainan talouskriisi. Talous oli jo valmiiksi huonossa kunnossa, mutta sota Venäjän tukemia kapinallisia vastaan idässä romahdutti sen. Venäjä oli ollut Ukrainan tärkein kauppakumppani ennen välien katkeamista.

Suosiota söivät myös muun muassa hitaus korruption kitkennässä ja oligarkkien pysyminen valta-asemissa. Oikeuslaitos ei ole vieläkään riippumaton. Näihin kaikkiin Euromaidan vaati muutosta.

Hallituksen epäsuosio johti poliittiseen kriisiin ja uudistusten pysähtymiseen. Osa uudistuksista oli ollut edellytyksenä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF hätärahoitukselle, joten IMF keskeytti rahoituksen.

Uusi pääministeri Volodymyr Hroisman on luvannut nopeuttaa sovittuja uudistuksia. Arviot Hroismanin uudistusmielisyydestä kuitenkin vaihtelevat.

Lännessä on tunnettu sympatiaa Ukrainaa kohtaan Venäjän aggression vuoksi, mutta poliittisen johdon puheisiin uudistuksista ei enää täysin luoteta.

Ukrainan uudistaminen tiedetään hankalaksi, sillä muutoksia on lykätty vuodesta 1991. Nykyjohto on jo tehnytkin tärkeitä uudistuksia, mutta monia keskeisiä on vielä tekemättä. Länsi ja kansa vaativat myös niiden täytäntöönpanoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat