Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian lääkärilakko lykkää operaatioita

Lakkoon on menossa esimerkiksi päivystyspoliklinikoilla ja synnytyssairaaloissa työskenteleviä lääkäreitä.

Ulkomaat
 
Stefan Wermuth / Reuters
Mielenosoittaja heilutti tiistaina Lontoossa kylttiä, jossa luki, ettei terveysministeri Jeremy Hunt onnistu pelottelemaan häntä.
Mielenosoittaja heilutti tiistaina Lontoossa kylttiä, jossa luki, ettei terveysministeri Jeremy Hunt onnistu pelottelemaan häntä. Kuva: Stefan Wermuth / Reuters

Britanniassa alkoi tiistaina suuri lääkärilakko.

Niin sanotut juniorilääkärit eli erikoistuvat lääkärit aloittivat lakon keskellä katkeraa kiistaa. Taustalla ovat hallituksen aikeet heikentää palkkaa ja työehtoja.

Lakko koskettaa erityisesti Britannian julkista terveydenhuoltojärjestelmää (NHS), jonka listoilla on tuhansia lakon piirissä olevia lääkäreitä. Lakkoon meni esimerkiksi päivystyspoliklinikoilla ja synnytyssairaaloissa työskenteleviä lääkäreitä.

Niin sanotut juniorilääkärit eivät nimityksestään huolimatta ole välttämättä kovin nuoria vaan usein noin 30–40-vuotiaita. Heillä on takanaan lääkäriopinnot mutta kesken noin kymmenen vuoden harjoittelu.

Lakko alkoi tiistaiaamuna ja päättyy keskiviikkona kello 17. Lakon vuoksi on lykätty noin 13 000:ta operaatiota ja 113 000 potilaan vastaanottoa, kertoo uutistoimisto AFP.

Lääkäreitä edustava ammattiliitto BMA ei sulje pois pitkäkestoista lakkoa tai joukkoirtisanoutumisia.

Yksi lääkäreistä, Ben White, irtisanoutui tehtävästään maanantaina suorassa televisiolähetyksessä. Hän vetosi sairaaloiden heikkoon rahoitukseen ja henkilöstövajeeseen.

”Koen tämän velvollisuudeksi potilaideni puolesta. Meidät on ajettu nurkkaan”, White sanoi.

Iso kiista koskee sitä, kuinka paljon lääkäreille pitäisi maksaa lauantai- ja iltatyöstä. Hallituksen suunnitelmissa entistä useampi työtunti pitäisi tehdä peruspalkalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat