Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paimennustöihin lähetetty brittikoira vaelsi lähes 400 kilometriä palatakseen vanhaan kotiinsa

Lammaskoira Pero yllätti kaikki karkaamalta uudesta kodistaan vain ilmestyäkseen 12 päivää myöhemmin satojen kilometrien päässä sijaitsevan vanhan kotinsa pihamaalle.

Ulkomaat
 
Ruutukaappaus BBC:n videosta
Neljävuotias Pero-koira ei ollut nälkäinen lähes kaksiviikkoisen kotimatkansa jälkeen, joten sen uskotaan löytäneen matkalla syötävää.
Neljävuotias Pero-koira ei ollut nälkäinen lähes kaksiviikkoisen kotimatkansa jälkeen, joten sen uskotaan löytäneen matkalla syötävää. Kuva: Ruutukaappaus BBC:n videosta

Koira vaelsi Britanniassa uskomattoman matkan palatakseen uudesta kodistaan takaisin vanhojen omistajiensa luo, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pero-nimisen lammaskoiran kerrotaan livahtaneen kotimatkalle Englannin Ceredigionissa sijaitsevalta maatilalta ja vaeltaneen omin kuonoinensa takaisin syntymäkotiinsa Cumbriaan. Etäisyyttä paikkojen välillä on 240 mailia eli hieman yli 380 kilometriä.

Koiran aiemmat omistajat olivat lähettäneet sen paimennustöihin englantilaistilalle, jonne he uskoivat sen sopeutuvan hyvin. Tilalta kuitenkin ilmoitettiin 8. huhtikuuta, että Pero oli kadonnut, eikä sitä näkynyt enää missään.

12 päivää myöhemmin eli 20. huhtikuuta 4-vuotias Pero ilmestyi kaikkien yllätykseksi vanhan kotinsa pihaan, kun isäntä oli aamulla menossa hoitamaan tilan eläimiä.

Varmasti ei tiedetä, miten Pero osasi suunnistaa satojen kilometrien matkan Englannista Walesiin. Koiralla on vanhan omistajan mukaan kyllä tunnistetiedot sisältävä mikrosiru. Koska kukaan ei ole ollut omistajiin yhteydessä esimerkiksi kertoen antaneensa koiralle kyydin, sen uskotaan suoriutuneen vaativasta taipaleestaan tassupatikassa.

Joka tapauksessa Peron matka kannatti. Vanhat omistajat eivät henno enää luopua uskollisesta koirastaan vaan se saa jäädä pysyvästi heidän luokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat