Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virushyökkäys ydinvoimalaan Saksassa – toiminnan ei uskota vaarantuneen

Viruksista ei pitäisi olla haittaa internetin ulkopuolella toimivalle järjestelmälle

Ulkomaat
 
Michaela Rehle / Reuters
Gundremmingenin ydinvoimala maaliskuussa 2012.
Gundremmingenin ydinvoimala maaliskuussa 2012. Kuva: Michaela Rehle / Reuters

Münchenin lähellä Saksassa toimivan Gundremmingenin ydinvoimalan tietokoneisiin ja toimistokäytössä oleviin muistitikkuihin on kohdistunut virushyökkäys, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hyökkäyksestä ei kuitenkaan uskota olevan vaaraa voimalalle, jonka tietokoneet toimivat internetin ulkopuolella.

Gundremmingen ydinvoimala sijaitsee noin 120 kilometriä Münchenistä luoteeseen. Sen toiminnasta vastaa saksalainen energiayritys RWE.

Yhtiön mukaan voimalan tietokoneisiin on kohdistunut muun muassa W32.Ramnit- ja Conficker-viruksia. Niitä löytyi myös muistitikuista ja toimistotietokoneista, joita ylläpidetään erillään voimalan toimintaa säätelevästä tietojärjestelmästä.

RWE kertoo lisänneensä tietotekniikkansa turvavoimia virushyökkäyksen jälkeen.

W32.Ramnit on suunniteltu varastamaan tietokonetiedostoja, ja se vaikuttaa Microsoft Windowsissa, kertoo tietotietoturvayritys Symantec Reutersin mukaan.

Vuonna 2010 ensimmäisen kerran havaittu virus tarttuu pääasiassa muistitikkujen välityksellä. Tartuttaja voi viruksen avulla hallita internetiin liitettyä järjestelmää.

Conficker on saastuttanut miljoonia Windows-tietokoneita eri puolilla maailmaa sen jälkeen, kun se havaittiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Symantecin mukaan se leviää sekä verkossa että kopioitumalla siirrettäviin tiedontallennusvälineisiin.

Reutersin haastatteleman F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan yhteiskunnan tärkeisiin toimintoihin kohdistuvat virushyökkäykset ovat yllättävän tavallisia. Ne eivät kuitenkaan yleensä ole vaarallisia, jollei niitä ole kohdistettu esimerkiksi juuri tiettyyn laitokseen, Hyppönen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat