Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin iskujen ainoa eloonjäänyt terroristi Abdeslam luovutettiin Ranskaan

Salah Abdeslam, 26, oli Euroopan etsityin henkilö ennen kun hän jäi kiinni 18. maaliskuuta Brysselissä. Abdeslam lennätettiin helikopterilla Pariisiin vartioiden saattelemana keskiviikkona.

Ulkomaat
 
Reuters
Belgialaissyntyinen Salah Abdeslam etsintäkuulutuskuvassa.
Belgialaissyntyinen Salah Abdeslam etsintäkuulutuskuvassa. Kuva: Reuters

Belgia luovutti Pariisin terrori-iskujen tekijäksi epäillyn Salah Abdeslamin Ranskaan keskiviikkona, kertoo uutistoimisto Reuters. Abdeslamia on tähän asti pidetty vangittuna Belgian Bruggessa ja Beverenissa, vaikka Ranska etsintäkuulutti Abdeslamin jo maaliskuussa.

Abdeslamin uskotaan olevan ainoa eloonjäänyt kymmenestä jihadistista, joiden uskotaan tappaneen 130 ihmistä yökerhossa, ravintoloissa, kahvilassa ja jalkapallostadionilla Pariisissa 13. marraskuuta. Abdeslam kertoi kuulusteluissa Belgiassa, että hän suunnitteli räjäyttävänsä itsensä Stade de Francen jalkapallostadionilla Pariisissa marraskuussa mutta muuttaneen mielensä.

Abdeslam, 26, oli Euroopan etsityin henkilö ennen kun hän jäi kiinni 18. maaliskuuta Brysselissä. Abdeslam oli kateissa neljä kuukautta.

Hänet otettiin kiinni Brysselin pahamaineisessa Moleenbeekin lähiössä neljä päivää ennen Brysselin terrori-iskua, jossa islamistiset itsemurhapommittajat iskivät kaupungin kansainväliselle lentokentälle ja yhdelle metroasemalle. Iskuissa kuoli 32 ihmistä.

Abdeslam on kiistänyt tienneensä iskusta.

Keskiviikkona Abdeslam lennätettiin helikopterilla aseistettujen vartijoiden saattelemana Pariisiin, jossa hänet vietiin vangitsemisoikeudenkäyntiin. Ranskan oikeusministeri Jean-Jacques Urvoas sanoi Reutersin mukaan, että Abdeslam sijoitetaan toistaiseksi vankilaan Pariisin seudulle.

Tunnettu ranskalaisasianajaja Frank Berton kertoi Reutersin mukaan johtavansa Abdeslamin puolustusta. Berton kävi viime viikolla Belgiassa tapaamassa päämiestään.

”Hänen asianajajinaan meille on tärkeää yksinkertaisesti se, että [Abdeslam] saa reilun oikeudenkäynnin ja että hänet tuomitaan tekemistään teoista eikä sellaisesta, mitä hän ei ole tehnyt. Tämä on tärkeää, koska hän on ainoa henkiinjäänyt”, Berton sanoi BMF-televisiokanavalle.

Viime viikolla Abdeslamia vastaan nostettiin syytteitä myös Belgiassa etsintöjen aikana käydyn tulitaistelun vuoksi.

Abdeslamin puolustusasianajaja Belgiassa, Sven Mary, sanoi lehtihaastattelussa joutuneensa sanallisen ja fyysisen väkivallan kohteeksi sen jälkeen, kun hän otti Abdeslamin tapauksen vastaan.

Päämiestään Mary on kuvaillut vertaamalla tämän aivoja tuhkakuppiin.

Abdeslam kertoi maaliskuussa haluavansa nopeasti siirron Belgiasta Ranskaan. Asianajajansa mukaan Abdeslam halusi selittää tekojaan Ranskassa.

Aiemmin Abdeslam oli vastustanut luovutusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat