Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britit pudottivat jättimäisiä lentopommeja Isis-järjestön bunkkeriverkostoon

Yli tonnin painavia bunkkerintuhoajia käytettiin ensimmäistä kertaa Isisiä vastaan

Ulkomaat
 
Sally Raimondo MoD
Brittien suurin bunkkerintuhoajapommi on lähes 4,5 metriä pitkä.
Brittien suurin bunkkerintuhoajapommi on lähes 4,5 metriä pitkä. Kuva: Sally Raimondo MoD

Britit ovat ottaneet käyttöönsä taistelussa Isisiä vastaan järeimmät maan arsenaalista löytyvät lentopommit.

Brittien puolustusministeriön mukaan Tornado-taistelukoneet pudottivat viime torstaina kaksi yli tuhat kiloa painavaa täsmäpommia ääri-islamilaisen Isis-järjestön bunkkerikompleksiin Länsi-Irakissa.

Britannian puolustusministeriö kertoo, että kaksi Tornado-konetta hyökkäsi mäkiseen maastoon kaivetun tunneli- ja bunkkeriverkoston kimppuun. Pommit osuivat tunneliverkoston kahteen sisäänkäyntiin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun britit käyttivät ilmavoimiensa Enhanced Paveway III -pommeja (EPWIII) Isis-järjestöä vastaan. Britannian ilmavoimilla on ollut tällaisia pommeja käytössään vuodesta 2002.

EPWIII-pommit ovat laserohjattavia. Ne on suunniteltu tuhoamaan hyvin suojattuja ja vaikeita kohteita, kuten bunkkereita, komentokeskuksia ja siltoja. Räjähdysainetta yhdessä pommissa on yli 900 kiloa.

”EPW III:a on pidetty reservissä siltä varalta, että niitä tarvitaan erityisen haastavia maanalaisia tai vahvistettuja maaleja vastaan”, tiedottaa Britannian puolustusministeriö.

Tornado on kaksimoottorinen rynnäkkökone, joka on ollut Britannian ilmavoimien RAF:n käytössä yli 30 vuotta. Niitä on käytetty sotatoimissa Lähi-idässä yli 20 vuotta.

Yleensä Tornadot on aseistettu pienemmillä Paveway IV -täsmäpommeilla ja ilmasta maahan laukaistaville Brimstone-ohjuksilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat