Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkaus kebabkiellosta sai moskovalaiset vastarintaan – kaupunki pyörsi puheensa

Ulkomaat
 

Moskovan asukkaat saivat kuulla alkuviikosta, että kaupunki on kieltämässä kebabia ja muuta pikaruokaa myyvien kioskien toiminnan. Tieto perustui kaupungin kauppa- ja palveluyksikön johtajan Aleksei Nemerjukin sanoihin Komsomolskaja Pravdan haastattelussa maanantaina.

”Putsaamme kadut shawarmasta. Se katoaa kokonaan”, Nemerjuk kertoi käyttäen sanaa, jolla venäläiset tyypillisesti viittaavat vartaasta veistettävään kebablihaan.

Nemerjuk perusteli asiaa sillä, että pikaruokakioskeihin ei tule edes vettä ja ne reputtavat toistuvasti hygieniatarkastuksissa.

Suorasukaisista sanoistaan huolimatta Nemerjuk väitti tiistaina Doždin haastattelussa, että häntä tulkittiin väärin ja että hän puhui yhdestä nimenomaisesta kioskista.

Uutinen ehti kuitenkin saada moskovalaiset puolustamaan rakkaita kebabkioskejaan. Sosiaalisessa mediassa levisi tunniste #ШаурмаЖиви (#ŠaurmaŽivi eli #EläköönShawarma) ja kuvia ihmisten nauttimista kebabannoksista.

Puheet pikaruokakioskien sulkemisesta eivät ole sinällään uusia. Moskovan viranomaiset ovat uhanneet asialla monesti vuosien mittaan, mutta kioskit eivät ole kadonneet mihinkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat