Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n hävittäjiä vieraili Liettuassa

Presidentti Dalia Grybauskaitė otti amerikkalaiskoneet vastaan tukikohdassa. Baltiassa hermostuttaa Venäjän viime aikojen toiminta Itämerellä.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Ints Kalnins / Reuters
Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite puhui amerikkalaisten F-22-hävittäjien edessä Šiauliain ilmatukikohdassa keskiviikkona.
Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite puhui amerikkalaisten F-22-hävittäjien edessä Šiauliain ilmatukikohdassa keskiviikkona. Kuva: Ints Kalnins / Reuters

Kaksi Yhdysvaltain ilmavoimien kehittyneimpiin kuuluvaa hävittäjää vieraili ensi kertaa Liettuassa keskiviikkona.

Kyseessä oli tuenosoitus Liettualle ja muille Baltian maille, joita on huolestuttanut Venäjän ilmavoimien viime aikojen toiminta Itämerellä.

F-22-hävittäjät tekivät ylilentoja ja laskeutuivat sen jälkeen Šiauliain ilmatukikohtaan. Siellä vieraat otti vastaan presidentti Dalia Grybauskaitė.

”Nimeämättä yhtään naapuria sanon vain, ettei kenelläkään ole oikeutta tuntea nokkaansa tänne”, Grybauskaitė sanoi toimittajille.

”Tämä osoittaa, että Yhdysvallat kunnioittaa sitoumuksiaan ja on valmis suojelemaan aluettamme kaikkein nykyaikaisimmin tavoin.”

F-22-koneet ovat Yhdysvaltain ilmavoimien kehittyneimpiä hävittäjiä. Niitä on lähes mahdoton havaita tutkassa.

Yhdysvaltain kongressi on kieltänyt hävittäjiä valmistavaa Lockheed Martin -yhtiötä myymästä uusimpia F-22:ia ulkomaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat