Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta tiukensi tuntuvasti turvapaikkalakia

Jos hallitus julistaa hätätilan, pakolaiset voi käännyttää heti rajalta

Ulkomaat
 
Leonhard Foeger
Poliisi seisoi vartiossa parlamentin edessä alkuviikosta. Mielenosoituskyltti toivottaa pakolaiset tervetulleeksi.
Poliisi seisoi vartiossa parlamentin edessä alkuviikosta. Mielenosoituskyltti toivottaa pakolaiset tervetulleeksi. Kuva: Leonhard Foeger

Itävallan parlamentti hyväksyi keskiviikkona illalla turvapaikkalain kiristyksen.

Keskeisin muutos oli, että hallituksen julistaman hätätilan aikana Itävalta voi käännyttää välittömästi lähes kaikki sen rajalle tulleet pakolaiset. Itävaltaan pääsisivät tällaisessa tilanteessa vain erityisessä vaarassa olevat ihmiset.

Hallitus perusteli muutosta maan toimintakyvyn säilyttämisellä, jos eteen tulee samanlainen pakolaisvuosi kuin vuosi 2015, kirjoittaa saksalainen Süddeutsche Zeitung.

Itävaltaan tuli viime vuonna noin 90 000 turvapaikanhakijaa. Lain mukaan hallitus voi julistaa hätätilan kuudeksi kuukaudeksi ja sitä voi pidentää kolme kertaa.

Parlamentti hyväksyi myös muita turvapaikkalain kiristyksiä. Se hyväksyi niin sanotun määräaikaisen turvapaikan myöntämisen ja perheenyhdistämisen ehtojen kiristämisen. Vihreät ja Neo-liberaalipuolue aikovat valittaa lakimuutoksesta perustuslakituomioistuimeen, sillä ne pitävät selvänä että laki on Geneven pakolaissopimuksen vastainen.

Parhaillaan suurennuslasin alla on se, mitä tapahtuu Brennerin solassa Italian ja Itävallan rajalla. Itävallan viranomaiset valmistelevat 370 metriä pitkän aidan rakentamista. Aktivistit ja poliisi ovat tällä viikolla ottaneet Brennerissä yhteen.

Myös Italia suhtautuu kriittisesti rajatarkastusten aloittamiseen rajalla, jonka kautta kulkee sen tärkeä vientireitti pohjoiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat