Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ted Cruz poimi Carly Fiorinan varapresidenttiehdokkaaksi

Trumpin kanssa kisaava republikaanisenaattori julkisti valintansa keskiviikkona

Ulkomaat
 
Kevin Kolczynski
Cruz ja Fiorina vaalitilaisuudessa maaliskuussa
Cruz ja Fiorina vaalitilaisuudessa maaliskuussa Kuva: Kevin Kolczynski

Presidentiksi pyrkivät republikaanisenaattori Ted Cruz on valinnut varapresidenttiehdokkaakseen entisen toimitusjohtajan Carly Fiorinan, kertoi uutistoimisto AP keskiviikkona.

Fiorina oli ainoa nainen, joka pyrki viime talvena republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Hän jättäytyi kisasta helmikuussa vähäisen kannatuksen takia.

Fiorinan valinta kertoo siitä, että Cruz varautuu varsinaisiin vaaleihin demokraattien johtavaa ehdokasta Hillary Clintonia vastaan. Nainen varapresidenttiehdokkaana voisi viedä tukea Clintonilta, joka pyrkii ensimmäiseksi naispresidentiksi.

Fiorina arvosteli Clintonia kovin sanoin omassa presidentinvaalikampanjassaan muun muassa tämän toimista ulkoministerinä ja tämän tuesta Planned Parenthood -järjestölle, joka tekee Yhdysvalloissa abortteja.

Fiorina sivalsi vaaliväittelyssä myös johtavaa ehdokasta Donald Trumpia sen jälkeen, kun Trump oli arvostellut hänen ulkonäköään.

Fiorina oli Hewlett-Packardin toimitusjohtaja vuosina 1999–2005. Hänen aikanaan yhtiön arvo puolittui, ja hänet syrjäytettiin. Myöhemmin Fiorina pyrki senaattiin Kaliforniasta, mutta hävisi kisan.

Cruz on kaukana Trumpin perässä kilpailussa republikaanien presidenttiehdokkuudesta. Cruzilla ei ole enää mahdollisuuksia saada Trumpia valitsijamiesten määrässä kiinni, mutta hän elättelee toivoa tulevansa valituksi republikaanien puoluekokouksessa heinäkuussa.

Trump tai Clinton eivät ole vielä kertoneet, keitä heidän varapresidenttiehdokkaansa ovat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat