Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä ei päästä vangitun ukrainalais­lentäjän sisarta poistumaan maasta

Ukrainan edustajan mukaan venäläinen rajavartija väitti lentäjä Nadija Savtšenkon sisarta etsintäkuulutetuksi.

Ulkomaat
 
SERGEI KARPUKHIN Reuters
Ukrainalaislentäjä Nadija Savtšenko on tuomittu 22 vuoden vankeuteen osallisuudesta kahden venäläisen toimittajan kuolemaan.
Ukrainalaislentäjä Nadija Savtšenko on tuomittu 22 vuoden vankeuteen osallisuudesta kahden venäläisen toimittajan kuolemaan. Kuva: SERGEI KARPUKHIN Reuters

Ukraina syytti keskiviikkona, että Venäjä pysäytti rajallaan vangitun ukrainalaislentäjän Nadija Savtšenkon sisaren.

Ukrainan mukaan Savtšenkon sisaren passi on takavarikoitu. Hän ylitti rajaa ukrainalaisessa diplomaattiautossa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ukrainan presidentin Petro Porošenkon edustajan mukaan rajavartija ei päästänyt sisarta poistumaan Venäjältä vedoten siihen, että tämä on etsintäkuulutettu. Savtšenkon sisar ja ukrainalaisdiplomaatti lukitsivat itsensä autoon maiden rajalle.

Ukrainan ulkoministeriö kertoi tapahtuneesta yhteisöpalvelu Twitterissä. Ministeriön mukaan maan suurlähetystö Moskovassa ryhtyy toimiin tilanteen ratkaisemiseksi.

Ukrainan edustajan on määrä matkustaa torstaina rajanylityspaikalle selvittämään tapahtumia. Maan ulkoministeriön mukaan Savtšenkon sisar joutui lopulta kääntymään pois rajalta.

Maaliskuun lopussa venäläinen oikeusistuin tuomitsi Savtšenkon 22 vuoden vankeuteen osallisuudesta kahden venäläisen toimittajan kuolemaan. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Ukrainan lisäksi myös EU on vaatinut Savtšenkon vapauttamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat