Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 30 entistä sirkusleijonaa lennätetään eläkepäiviksi Etelä-Afrikkaan

Eläinoikeusjärjestö Animal Defenders International on kerännyt rahaa leijonien lennättämiseksi Perusta Etelä-Afrikkaan. Lennon on määrä saapua Johannesburgiin lauantaina.

Ulkomaat
 
Leijonien lentokuluihin on kerätty rahaa joukkorahoituksella. Kuvakaappaus The Animal Rescue Site -sivustolta.
Leijonien lentokuluihin on kerätty rahaa joukkorahoituksella. Kuvakaappaus The Animal Rescue Site -sivustolta.

Viranomaiset ja eläinoikeusjärjestö Animal Defenders International aikovat lennättää yli kolmekymmentä entistä sirkusleijonaa Perusta Etelä-Afrikkaan.

Operaatiosta kertoo uutistoimisto AFP.

Leijonat pääsevät eläkepäivikseen kissapedoille tarkoitettuun puistoon, sillä villieläinten käyttäminen sirkuksissa muuttui laittomaksi Perussa vuonna 2011 ja Kolumbiassa 2013.

”Se on todella mahtavaa, että nämä leijonat pääsevät kotiin, sillä ne ovat koko elämänsä kärsineet ja olleet hyväksikäytettyinä sirkuksissa”, sanoo Animal Defenders Internationalin Jan Creamer AFP:lle.

Kolumbialaiset sirkukset luopuivat yhdeksästä leijonasta vapaaehtoisesti, mutta Perussa eläimet piti vapauttaa poliisin avulla. Monilla leijonista on yhä terveysongelmia, sillä sirkuksissa ne ovat nähneet nälkää ja eläneet häkeissä.

”Lähes jokaiselta pelastetulta leijonalta on poistettu kynnet. Yksi on menettänyt silmän, toinen on lähes sokea ja monilla on rikkoutuneita hampaita, eli ne eivät selviydy luonnossa”, järjestö kertoo julkilausumassaan.

Suunnitelman mukaan Perusta pelastetut 24 leijonaa odottavat maan pääkaupungin Liman lentokentällä Kolumbiasta saapuvaa rahtikonetta, jonka kyydissä on jo yhdeksän eläintä.

Leijonien 15-tuntisen lennon on määrä saapua Johannesburgiin lauantaina, AFP kertoo.

Lentokuluja on osittain katettu joukkorahoituksella. Yhden leijonan lennättäminen Etelä-Afrikkaan maksaa noin 10 000 dollaria (noin 8700 euroa).

Animal Defenders Internationalin Angie Greenaway arvioi torstaina uutiskanava CNN:lle, että lento on suurin ilmateitse toteutettava leijonakuljetus koskaan.

Perillä Etelä-Afrikassa kissapedot asettuvat Emoya Big Cat Sanctuary -villieläinpuistoon.

”Leijonat pääsevät luonnolliseen elinympäristöönsä ensimmäistä kertaa elämässään. Niiden pitäisi sopia sinne, koska se on niille paras ympäristö”, Jan Creamer sanoo AFP:n mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat