Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korea tuomitsi jälleen Yhdysvaltain kansalaisen – 10 vuotta pakkotyötä vakoilusta

Tuomittu kertoi pidätettynä CNN:n toimittajalle, että hän olisi kerännyt tietoja muun muassa Pohjois-Korean ydinohjelmasta ”Etelä-Korean konservatiivisen aineksen” puolesta.

Ulkomaat
 
KYODO
Pohjois-Korea tuomitsi yhdysvaltalaisen Kim Dong-chulin kymmeneksi vuodeksi pakkotyöhön.
Pohjois-Korea tuomitsi yhdysvaltalaisen Kim Dong-chulin kymmeneksi vuodeksi pakkotyöhön. Kuva: KYODO

Pohjois-Korea on tuominnut yhdysvaltalaisen Kim Dong-chulin kymmeneksi vuodeksi pakkotyöhön kumouksellisesta toiminnasta ja vakoilusta, kertoo kiinalainen uutistoimisto Xinhua televisiokanava CNN:n mukaan.

Kim kertoi CNN:n toimittajalle tammikuussa, että hän olisi kerännyt tietoja muun muassa Pohjois-Korean ydinohjelmasta ”Etelä-Korean konservatiivisen aineksen” puolesta. Kimin tehtävänä olisi ollut ottaa valokuvia sotilaskohteista. Kim on syntynyt Etelä-Koreassa.

CNN:n mukaan Pohjois-Korean viranomaiset olivat läsnä tammikuisen haastattelun aikana eikä kanava ole pystynyt määrittämään, kommentoiko Kim tekemisiään pakotettuna. Haastattelun aikaan Kim oli ollut pidätettynä kolme kuukautta.

Kim kertoo muuttaneensa Kiinaan Yanjin kaupunkiin lähelle Pohjois-Korean vastaista rajaa vuonna 2001. Sieltä käsin hän matkusteli päivittäin Pohjois-korean puolella sijaitsevalle erityistalousalueelle Rasoniin. Rasonissa hän työskenteli kansainväliseen kauppaan ja hotellipalveluihin erikoistuneessa yrityksessä.

Kim Dong-Chul on lyhyessä ajassa toinen eristäytyneessä Pohjois-Koreassa tuomittu yhdysvaltalainen. Maan korkein oikeus ilmoitti maaliskuussa tuominneensa Virginian yliopiston opiskelijan Otto Warmbierin 15 vuodeksi pakkotyöhön rikoksista valtiota vastaan.

Warmbierin väitettiin varastaneen propagandaa sisältävän banderollin pohjoiskorealaishotellista alueelta, jonne vain hotellin henkilökunta sai mennä.

Pohjois-Korea vaatii ulkomaalaisilta usein julkisen tunnustuksen, joka tehdään viranomaisten tekemän käsikirjoituksen pohjalta.

Kimin ohella myös Warmbier tunnusti tekonsa kansainväliselle medialle.

Pohjois-Korea tuomitsi pohjoisamerikkalaisen myös joulukuussa, kun 60-vuotias kanadalainen pastori tuomittiin elinkautiseen pakkotyöhön kansankiihotuksesta ja valtion vastaisesta toiminnasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat