Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas takaisku Etelä-Afrikan Zumalle – vanhat syytteet kaivettiin esiin

Mielenosoitukset korruptiosta epäiltyä presidenttiä vastaan jatkuvat.

Ulkomaat
 
ROGAN WARD / Reuters
Mielenosoittajat Durbanissa vaativat presidentti Jacob Zuman eroa keskiviikkona, kun Etelä-Afrikka vietti Vapauden päivää, eli ensimmäisten vapaiden vaalien 22. vuosipäivää.
Mielenosoittajat Durbanissa vaativat presidentti Jacob Zuman eroa keskiviikkona, kun Etelä-Afrikka vietti Vapauden päivää, eli ensimmäisten vapaiden vaalien 22. vuosipäivää. Kuva: ROGAN WARD / Reuters

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma koki uuden takaiskun perjantaina, kun oikeusistuin päätti, että vanhat syytteet häntä vastaan pitäisi ottaa uudelleen käsittelyyn.

Vetoomustuomioistuimen mukaan seitsemän vuoden takainen päätös hylätä 783 korruptiosyytettä Zumaa vastaan oli epälooginen, raportoi uutistoimisto Reuters.

Syytteet hylättiin vuoden 2009 huhtikuussa, mikä mahdollisti sen, että Zuma saattoi pyrkiä presidentiksi.

Nyt Zuma hallitsee toista kauttaan mutta on suurissa vaikeuksissa monien korruptioepäilyjen ja vallankäytön virheiden vuoksi. Muutama viikko sitten perustuslakituomioistuin määräsi Zuman maksamaan valtiolle takaisin rahoja, jotka käytettiin hänen yksityiskartanonsa remonttiin.

Zuman suosio on viime kuukausina syöksynyt, ja Etelä-Afrikassa on pidetty monia häntä vastustavia mielenosoituksia.

Zuman puolue Afrikan kansalliskongressi ANC toisti kuitenkin perjantaina tukensa presidentille. ANC on hallinnut Etelä-Afrikkaa vuoden 1994 ensimmäisistä kaikille avoimista vaaleista lähtien.

Tuore tuomioistuimen päätös ei välttämättä tarkoita, että Zuma joutuu vastaamaan vanhoihin korruptiosyytteisiin. Syyttäjäviranomaisten on tehtävä asiasta ratkaisu erikseen.

Poliittinen kuohunta on syönyt myös investoijien uskoa Etelä-Afrikkaan, joka on on Afrikan teollistunein maa ja kuuluu maailman nousevien suurtalouksien Brics-ryhmään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat