Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän hävittäjä pyöri taas USA:n tiedustelukoneen ympärillä Itämeren yllä

Koneiden välimatka oli ilmatilassa vain 30 metriä. Yhdysvallat aikoo valittaa Venäjälle.

Ulkomaat
 
Yhdysvaltain merivoimat
Yhdysvaltain merivoimat julkaisi huhtikuun 12. päivä kuvan venäläishävittäjästä, joka lensi lähellä Yhdysvaltain USS Donald Cook sota-alusta Itämerellä.
Yhdysvaltain merivoimat julkaisi huhtikuun 12. päivä kuvan venäläishävittäjästä, joka lensi lähellä Yhdysvaltain USS Donald Cook sota-alusta Itämerellä. Kuva: Yhdysvaltain merivoimat

Venäläinen hävittäjäkone häiritsi perjantaina Yhdysvaltain tiedustelukonetta Itämeren yllä ”turvattomalla ja ammattitaidottomalla tavalla”, kertoi Yhdysvaltain puolustusministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Puolustusministeriön edustaja Bill Urban sanoi, että yksittäinen venäläislentäjä uhkasi aiheuttaa onnettomuuden molemmille osapuolille ja saattaa tarpeettomasti kiristää maiden välisiä jännitteitä.

Sotilaslähteet kertoivat uutiskanava CNN:lle, että venäläinen SU-27-hävittäjä teki ”tynnyrikierroksi” kutsutun liikkeen eli lensi kiertäen amerikkalaiskoneen ylitse. Lähteiden mukaan koneiden välimatka oli lyhyimmillään vain 30 metriä.

Yhdysvaltain mielestä venäläiskone toimi vaarallisesti, ja Yhdysvallat aikoo esittää asiasta huolensa Venäjälle, CNN:n lähteet sanoivat.

Venäjä ei heti kommentoinut väitteitä.

Venäjä ja Yhdysvallat ovat viime viikkoina käyneet tiukkaa sanasotaa sotilaskoneidensa toiminnasta Itämerellä ja ilmatilassa sen yllä. Venäjää ärsyttää Yhdysvaltain tiedustelutoiminta sen lähialueilla.

Samantapainen ilmavälikohtaus venäläishävittäjän ja amerikkalaisen tiedustelulentokoneen välillä tapahtui huhtikuun 14. päivä.

Huhtikuussa venäläinen SU-24 myös lensi läheltä Itämerellä seilaavaa Yhdysvaltain USS Donald Cook -sota-alusta. Tilanteen näyttää tämä Yhdysvaltain puolustusministeriön jakama video:

Pentagonin video venäläishävittäjien uhittelusta USA:n sotalaivalle
Pentagonin video venäläishävittäjien uhittelusta USA:n sotalaivalle
Pentagon ja Valkoinen talo julkaisivat videon, jossa näkyy miten venäläiskoneet tekivät Itämerellä tiistaina useita "simuloituja hyökkäyksiä" kohti Yhdysvaltojen USS Donald Cookia. Vaikka Suhoi 24 -rynnäkkökoneilla ei ollut näkyvää ulkoista aseistusta, tapahtui niiden ylilento hyvin läheltä amerikkalaisten sota-alusta.

.

Välikohtauksen jälkeen Venäjän puolustusministeriön edustaja Igor Konašenkov sanoi, että kaikki sujui kansainvälisten sääntöjen mukaan.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn mukaan amerikkalaisalus ei olisi rikkonut voimankäytön oikeuksiaan, jos se olisi ampunut alas lähelle lentäneet Venäjän hävittäjät.

Oikaisu 30.4 kello 12.25: Aiemmin huhtikuussa Yhdysvaltain sota-alusta häiritsi venäläinen SU-24-kone, ei SU-27, kuten uutisessa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat