Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bangladeshissa pahoinpideltiin hengiltä islamia aiemmin arvostellut hinduräätäli – viides samanlainen surma huhtikuussa

Poliisi ilmoitti lauantaina tutkivansa, liittyykö räätälin surma esimerkiksi johonkin sukuriitaan. Räätälin Nikhol Chandra Joarderin oli kuitenkin väitetty loukanneen profeetta Muhammedia vuonna 2012, mikä oli silloin herättänyt kohua. Isis ilmoitti lauantai-iltana olevansa surman takana.

Ulkomaat
 

Ainakin kaksi miestä silpoi hindulaisen räätälin hengiltä veitsillä Bangladeshissa lauantaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Isku herätti heti huomiota, sillä huhtikuussa Bangladeshissa on surmattu jo ainakin neljä muutakin ihmistä silpomalla. Teoista epäillään äärimuslimeja. Esimerkiksi terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa joidenkin iskujen takana.

Poliisi ilmoitti lauantaina tutkivansa, liittyykö räätälin surma esimerkiksi johonkin sukuriitaan. Räätälin Nikhol Chandra Joarderin oli kuitenkin väitetty loukanneen profeetta Muhammedia vuonna 2012, mikä oli silloin herättänyt kohua.

Lauantai-iltana Isisiä lähellä oleva Amaq-uutistoimisto ilmoitti, että Isis olisi ollut räätälin surman takana, AFP kertoi. Sisäministeri Asaduzzaman Khan kiisti illalla asian väittämällä, että Isis ei toimi Bangladeshissä.

Viime vuodesta alkaen Bangladeshissa on puukotettu ja silvottu hengiltä useita älymystön jäseniä, maallisia kirjoittajia, vähemmistöuskontojen jäseniä ja islamiin kriittisesti suhtautuneita aktivisteja. Monet surmatut kirjoittajat olivat bloggareita.

Keväällä jihadistien tappolistalla oli 84 bloggaria.

Viime vuonna joukko viidakkoveitsin aseistautuneita miehiä hyökkäsi neljän sunnalaisuuteen arvostellen suhtautuneen kirjoittajan ja näiden kahden kustantajan kimppuun. Sen jälkeen kohteina ovat olleet muun muassa shiiamuslimit, hindupapit ja kristittyjen kirkkokuntien papit.

Maanantaina Bangladeshin tunnetuin homoaktivisti Julhas Mannas surmattiin viidakkoveitsillä pääkaupungissa Dhakassa.

Etelä-Aasiassa sijaitsevassa Bangladeshissa on noin 160 miljoonaa ihmistä, joista valtaosa on muslimeja. Hindut ovat suurin vähemmistö noin 10 prosentin osuudellaan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Etelä-Aasian johtaja Champa Patel sanoi huhtikuun alussa järjestön sivuilla, etteivät Bangladeshin viranomaiset ole selvästi tuominneet hyökkäyksiä, eivätkä tapaukset ole päätyneet oikeuteen.

Myös ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch arvosteli viranomaisia riittämättömän suojelun takaamisesta uhatuille. Sen mukaan pääministeri Sheik Hasina on kehottanut blogisteja varomaan sanojaan ja viranomaiset ovat nostaneet näitä vastaan syytteitä ”ihmisten uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta”.

Lauantaina poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni kaksi kielletyn islamistisen äärijärjestön Jamayetul Mujahideen Bangladeshin eli JMB:n jäsentä, joita epäillään muslimista kristityksi kääntyneen surmasta silpomalla maaliskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat