Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin turvallisuus­poliisi: Venäjän agentit yrittävät muokata Nato-keskustelua

Säpo on jo aiemmin todennut, että Venäjä pyrkii virallisilla lausunnoillaan vaikuttamaan Ruotsin turvallisuuspoliittisiin valintoihin. Nyt se DN:n mukaan arvioi, että Venäjän tiedustelupalvelu toimii aktiivisesti Ruotsissa ja yrittää myös salaa vaikuttaa mielipiteenmuodostukseen

Ulkomaat
 

Venäjän tiedustelupalvelu yrittää aktiivisesti vaikuttaa Ruotsissa keskusteluun Ruotsin ja sotilasliitto Naton isäntämaasopimuksesta, Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo epäilee sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan.

Säpo on jo aiemmin todennut, että Venäjä pyrkii virallisilla lausunnoillaan vaikuttamaan Ruotsin turvallisuuspoliittisiin valintoihin. Nyt se DN:n mukaan arvioi, että Venäjän tiedustelupalvelu toimii aktiivisesti Ruotsissa ja yrittää myös salaa vaikuttaa mielipiteenmuodostukseen.

Säpon mukaan Venäjä on vaikuttanut ainakin osaan isäntämaasopimukseen liittyvästä kriittisestä keskustelusta. Sopimus tiivistää Ruotsin ja Naton suhteita.

Säpo ei kuitenkaan kerro asiasta yksityiskohtia tai tarkempia todisteita, DN kirjoittaa.

Ruotsin vastavakoilun analyysiosaston päällikkö Wilhelm Unge sanoo lehdelle vain, että Säpo on huomannut useita kertoja, kuinka Venäjä yrittää toimia aktiivisesti isäntämaasopimusta vastaan.

Venäjä on julkisesti kritisoinut Ruotsin ja Naton yhteistyötä. Ruotsin valtiopäivien on määrä alkaa käsitellä isäntämaasopimusta toukokuun lopulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat