Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikronesian saarella elämä on rentoa mutta yksinkertaista

Ulkomaat
 

Mikronesia on alue Tyynellämerellä hieman päiväntasaajan pohjoispuolella. Alueella on tuhansia pieniä saaria.

Vaikka karttapalloissa siinä kohtaa näkyy lähinnä sinistä valtamerta, Mikronesiassa on viisi itsenäistä valtiota ja kolme Yhdysvaltojen territoriota. Yksi valtioista on Mikronesian liittovaltio, jonka neljä osavaltiota ovat Yap, Chuuk, Pohnpei ja Kosrae.

Pohnpeista vastaa puhelimeen Yvonne Hawkins. Hän pitää autojen varaosaliikettä.

Helsingin Sanomista terve. Myyt osia autoihin, mutta eikös vene kuitenkin ole kätevämpi kulkuväline siellä meren keskellä?

No se riippuu, missä päin ollaan. Chuukin alueella on todella paljon saaria. Siellä monet asuvat yhdellä saarella mutta käyvät töissä toisella, joten he tarvitsevat venekyytejä. Täällä Pohnpeissa meillä on vain yksi suuri saari keskellä, joten ajoneuvoja on enemmän kuin veneitä.

Minulla on mielikuva, että Tyynenmeren saaret ovat trooppisia paratiiseja. Onko Mikronesia paratiisi?

Täällä elämäntapa on hyvin rento, eikä hallitus paljoa puutu ihmisten elämään. Jos haluaa ottaa elämän rennosti, kai tämä sitten on paratiisi. Mutta toisaalta täällä ei ole esimerkiksi suuria kauppakeskuksia. Elämä on hyvin yksinkertaista. Eiköhän paratiisin määritelmä ole jokaisen oman tulkinnan varassa. Mikä nyt kenenkin mielestä on paratiisi.

Ovatko hirmumyrskyt pahakin riesa?

Ei niitä ole kovin usein. Useimmat taifuunit kehittyvät meidän alueellamme mutta siirtyvät sitten Guamille, Filippiineille tai Japaniin. Se on meidän ykkösvientituotteemme.

Käykö teillä paljon turisteja lomailemassa?

Ei. Palaulla käy enemmän. Olisi hyvä, jos olisi enemmän turisteja, mutta ensin infrastruktuuria pitäisi kehittää paljon. Tällä ei ole kovin monta hotellia, ja sähkön sekä veden saannin pitäisi olla luotettavampia. Muuten turistit vain turhautuisivat.

Mitä siellä voisi lomalla tehdä?

Täällä voi katsoa Nan Madolin raunioita tai vaeltaa vuorilla ja vesiputouksilla. Voi myös sukeltaa ja lainelautailla. Uimarantoja meillä ei tällä saarella oikein ole.

Kuinka paljon sinulla on tapana lomailla?

Pari viikkoa vuodessa. Käyn tapaamassa lapsiani, jotka asuvat Yhdysvalloissa.

Enkä kuinka huolissasi olet ilmastonmuutoksesta?

Omalla kohdallani en ole siitä huolissani. Meidän saarellamme se ei vaikuta ihmisiin paljoa, koska saari on vuoristoinen. Jotkut atollisaaret sen sijaan ovat matalalla meren pinnasta. Jos asuisin niillä saarilla, olisin kyllä huolissani siitä, että tulvat nousevat. Heihin ilmastonmuutos kyllä vaikuttaa, jotka asuvat atolleilla.

Ulkomaantoimituksen kevätsarjassa soitetaan kerran viikossa umpimähkään kaukaisiin maailmankolkkiin ja haastatellaan vastaajia. Aiemmat osat löydät täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat