Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sirkuksista pelastetut leijonat saapuivat lentokoneella Etelä-Afrikkaan – huonosti hoidetuille eläimille luvassa uusi elämä

Perun ja Kolumbian sirkuseläimiä on laajassa operaatiossa siirretty parempiin elinolosuhteisiin

Ulkomaat
 
JANINE COSTA / Reuters
Entinen sirkusleijona odotti lentomatkaa Etelä-Afrikkaan Perussa perjantaina.
Entinen sirkusleijona odotti lentomatkaa Etelä-Afrikkaan Perussa perjantaina. Kuva: JANINE COSTA / Reuters

Perulaisista ja kolumbialaisista sirkuksista pelastetut 33 leijonaa pääsivät lauantaina aloittamaan uuden elämän Etelä-Afrikassa, kun niitä kuljettanut lentokone laskeutui Johannesburgiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ennen kuin leijonat pääsivät tutustumaan uuteen elinympäristöönsä suurten kissaeläinten yksityisellä suojelualueella, ne kuitenkin joutuivat tekemään vielä usean tunnin matkan rekkojen kyydissä.

”Kaikki leijonat selviytyivät matkasta melko hyvin. Ne söivät lentokoneruokaa, joten nyt ne odottavat saavansa hyvän aterian”, totesi Reutersille eläinten pelastusoperaation järjestäneen kansainvälisen Adi-järjestön (Animal Defenders International) johtaja Jan Creamer.

Adin mukaan leijonista 24 on pelastettu perulaisista sirkuksista. Maan viranomaisten avulla toteutetussa operaatiossa pelastettiin kaikkiaan sata laittomasti maahan tuotua villieläintä.

Entistä parempiin olosuhteisiin on siirretty leijonien lisäksi muun muassa karhuja ja apinoita. Yksi tiikeri lennätettiin Floridaan. Kolumbialainen sirkus luovutti yhdeksän leijonaa vapaaehtoisesti.

Adin mukaan sekä Peru että Kolumbia ovat kieltäneet villieläinten käytön sirkuksissa.

Luontoon oman onnensa nojaan entisiä sirkusleijonia ei voida siirtää, sillä useimmat niistä ovat vammautuneet, kun niiltä on muun muassa poistettu hampaita ja kynsiä. Lisäksi joukossa on yksi lähes sokea ja yksi silmänsä menettänyt eläin.

Adin mukaan suojelualue, jonne leijonat siirrettiin, muistuttaa olosuhteiltaan mahdollisimman paljon villiä luontoa, ja niiden mukautumista uuteen elämäänsä seurataan tiiviisti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat