Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama nauratti kirjeenvaihtajia viimeisellä illallisellaan – ”Trump on tavannut useita maailman johtajia: Miss Ruotsin, Miss Argentiinan. . .”

Ulkomaat
 
Obama vitsaili illalliskutsusta kieltäytyneestä Trumpista
Obama vitsaili illalliskutsusta kieltäytyneestä Trumpista
”Mitä ihmettä hän mahtaa tehdä tämän sijaan. Onko hän kotona syömässä pihviä ja twiittaamassa solvauksia Angela Merkelille?” Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi Donald Trumpista, joka ei saapunut perinteiselle kirjeenvaihtajaillalliselle Washingtonissa lauantaina.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama oli hyvässä vedossa naurattaessaan Washingtonin-kirjeenvaihtajia perinteisellä juhlaillallisella, jota hän isännöi lauantaina viimeistä kertaa.

Puoli tuntia kestäneessä puheessaan Obama vitsaili muun muassa itsestään, demokraattikollegoistaan ja journalisteista mutta erityisesti miljardööriliikemies Donald Trumpista, joka on suosikki republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Trump oli kieltäytynyt illalliskutsusta.

”Sanotaan, että Donaldilta uupuu presidenttiyteen vaadittava kokemus kansainvälisestä politiikasta. Mutta on myönnettävä, että hän on vuosikausien ajan tavannut maailman johtajia: Miss Ruotsin, Miss Argentiinan, Miss Azerbaidžanin. . .” Obama sanoi viittaamalla kauneuskilpailu Miss Universumiin, jota kiinteistömoguli Trump aiemmin pyöritti.

”Eräässä asiassa Donaldin kokemus voi osoittautua arvokkaaksi, nimittäin Guantánamon sulkemisessa. Trump tietää yhtä sun toista rantakiinteistöjen päästämisestä huonoon kuntoon.”

Obama puuttui myös republikaanien puolue-eliitin haluun saada presidenttiehdokkaaksi joku muu kuin Trump tai kilvassa kakkosena oleva Ted Cruz.

”Tämän illallisen vieraita pyydettiin valitsemaan etukäteen lihan ja kalan väliltä, mutta sen sijaan iso joukko teistä kirjoitti ’ Paul Ryan ’”, Obama sanoi viittaamalla Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemieheen, jota on väläytelty republikaanien yllätysvaihtoehdoksi.

Obama mainitsi olleensa täynnä tarmoa ja idealismia aloittaessaan presidenttinä runsaat seitsemän vuotta sitten mutta harmaantuneensa virassa pahasti.

Hillary [ Clinton ] pohti kerran, kävisikö minulle puhelinkeskustelu aamukolmelta. Nykyään olen joka tapauksessa hereillä siihen aikaan käydäkseni vessassa”, Obama sanoi.

”Jopa jotkut ulkomaiden johtajat katsovat jo eteenpäin ennakoiden lähtöäni. Viime viikolla prinssi George saapui tapaamiseemme kylpytakissaan. Se oli isku vasten kasvoja, selvä etikettivirhe”, Obama sanoi kaksivuotiaasta brittiprinssistä.

Koko puheen voi katsoa alla olevasta videosta:

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat