Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopommit ja raketit tappoivat ihmisiä erillisissä iskuissa Kaakkois-Turkissa

Ulkomaat
 
REUTERS
Poliisi tutki autopommin räjähdyspaikkaa poliisiaseman edustalla Gaziantepissa Kaakkois-Turkissa sunnuntaina.
Poliisi tutki autopommin räjähdyspaikkaa poliisiaseman edustalla Gaziantepissa Kaakkois-Turkissa sunnuntaina. Kuva: REUTERS

Kaksi poliisia kuoli ja yli 20 ihmistä haavoittui autopommin räjähdettyä sunnuntaina Gaziantepin kaupungissa Kaakkois-Turkissa, kertoo uutistoimisto AFP. Pommi räjähti poliisiaseman edustalla, ja suurin osa haavoittuneistakin oli poliiseja.

Puolentoista miljoonan asukkaan Gaziantep on merkittävä solmukohta Syyriasta Eurooppaan suuntaavien siirtolaisten reitillä.

Erillisessä tapauksessa kolme Turkin sotilasta kuoli ja 14 haavoittui kurditaistelijoiden tekemässä raketti-iskussa Nusaybinissa Mardinin alueella Syyrian rajan tuntumassa sunnuntaina, kertoo armeija uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kaakkois-Turkin kurdialueilla on ollut levotonta sitten viime kesän, jolloin Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ja Turkin hallituksen tulitauko murtui.

Arvostelijoiden mukaan avoin sota kurdeja vastaan oli Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin viileää laskelmointia hänen johtamansa AK-puolueen kannatuksen parantamiseksi ennen marraskuun uusintavaaleja. Niissä puolue saikin takaisin kesäkuun vaaleissa menettämänsä parlamenttienemmistön.

Turkin turvallisuusjoukot ja kurditaistelijat ovat tehneet iskuja puolin ja toisin Kaakkois-Turkissa. Kurdit ovat iskeneet myös muualla maassa. Separatistijärjestö Kurdistanin vapauden haukat (TAK) esimerkiksi ilmoittautui Ankarassa helmikuussa ja maaliskuussa kymmeniä ihmisiä tappaneiden pommi-iskujen tekijäksi.

Kilisin kaupungissa neljä ihmistä haavoittui sunnuntaina, kun jihadistijärjestö Isisin hallitsemalta alueelta Syyriasta ammuttiin raketteja rajan yli Turkkiin, kertoo AFP. Isisin raketteja on lentänyt Kilisiin toistuvasti viime kuukausina.

Isis on tehnyt pommi-iskuja Turkissa Syyrian rajan tuntumassa mutta myös maan suurimmissa kaupungeissa. Sen epäillään järjestäneen pommi-iskut, jotka tappoivat yli sata ihmistä Ankarassa lokakuussa, 13 ihmistä Istanbulissa tammikuussa ja neljä ihmistä Istanbulissa maaliskuussa.

Presidentti Erdoğania on syytetty myös lepsuilusta Syyrian rajalla, jonka yli terroristit ovat päässeet kulkemaan helposti edestakaisin ja päässeet siten soluttautumaan Turkin kaupunkeihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat