Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ibizalla aiotaan kieltää kaikki juominen katualueilla ja Barcelonassa suunnitellaan matkailijoille uutta veroa

Espanjassa suosittu Barcelonan kaupunki haluaa veron vain päiväksi saapuville turisteille, ja Ibizalla juominen halutaan kuriin kieltämällä myös alkoholittomien juomien nauttiminen katualueilla.

Ulkomaat
 
Tiina Saari
Barcelona on suosittu matkailukaupunki, mutta osaa paikallisista suuret turistimäärät ovat alkaneet ärsyttää.
Barcelona on suosittu matkailukaupunki, mutta osaa paikallisista suuret turistimäärät ovat alkaneet ärsyttää. Kuva: Tiina Saari

Barcelonaan vain päiväksi saapuville turisteille suunnitellaan erillistä maksua, uutisoi espanjalaislehti El Pais. Kaupunginvaltuusto harkitsee uutta veroa, koska se haluaa myös päivävierailulla käyvien matkailijoiden osallistuvan matkailun kaupungille aiheuttamiin kustannuksiin.

Käytännössä vero koskisi ainakin alkuun vain risteilyturisteja sekä niitä matkailijoita, jotka saapuvat kaupunkiin jonkin järjestetyn päiväretken mukana.

Päiväretkien mukana saapuvilta vero voitaisiin kerätä esimerkiksi tietullien tai korotettujen pysäköintimaksujen muodossa.

Risteilyaluksia verotetaan tosin Barcelonassa jo nyt. Veroa voidaan periä kuitenkin vain aluksilta, jotka viipyvät satamassa yli 12 tuntia. Nyt kaupunki haluaakin verolle myös lyhyemmäksi aikaa satamaan saapuvat matkustaja-alukset.

Barcelona on suosittu matkakohde, mutta paikallisten kritiikki suurta turistimäärää kohtaan on ollut viime vuosina kasvussa.

Myös Ibizalla suunnitellaan matkailijoita koskevia uudistuksia. San Antonion kaupungissa harkitaan nimittäin kaiken juomisen kieltämistä katualueilla. Kielto koskisi paitsi alkoholia myös kaikkia muita juomia aina vedestä mukaan otettavaan kahviin.

Kiellon rikkomisesta seuraisi 750 euron sakko, uutisoi puolestaan The Local Spain.

Jyrkkää kieltoa perustellaan sillä, että poliisin on hyvin vaikea tunnistaa, onko juotava neste alkoholia tai jotain muuta, joten ainoa tapa estää alkoholin nauttiminen on kieltää kaikki juominen.

Jos suunnitelma toteutuu, jää ainoaksi keinoksi nestetasapainon ylläpitämiselle nauttia virvokkeet jatkossa ravintolassa tai kahvilasta, ja nauttia ne myyntialueella.

Ulkomailta saapuneet juhlivat nuoret ovat jo pitkään aiheuttaneet toistuvasti häiriöitä Ibizalla. Lomakohde on varsinkin nuorten brittien suosiossa. Viime kesänä Britannia lähetti jopa omia poliisejaan saarelle partioimaan ja valvomaan juhlivien brittien käytöstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat