Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapun kovimmat kisat käytiin aasien ja ruohonleikkurien välillä

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Aasit ja ruohonleikkurit ottivat mittaa toisistaan
Aasit ja ruohonleikkurit ottivat mittaa toisistaan
Vappuviikonloppuna Otumbassa Meksikossa vietettiin perinteistä aasien päivää ja muun muassa ratsastettiin kilpaa. Samaan aikaan Surreyssa Britanniassa järjestettiin ensimmäinen osakilpailu ruohonleikkureiden mestaruussarjassa. Kuva: Reuters

Vappuviikonloppuna adrenaliininnälkäiset saivat kunnon annoksen ainakin Meksikossa ja Britanniassa.

Meksikossa Otumbassa perinteistä työn juhlaa vietetään Aasien päivän merkeissä. Tuhannet ihmiset kokoontuivat seuraamaan ratsastuskilpailuja ja poolopelejä, joissa päätähtinä olivat päiväksi kuninkaan asemaan nostetut aasit. Britannian Surreyssa puolestaan ei piitata suuren luokan F1-kisoista vaan fanaattiset moottoriurheilun ystävät kokoontuivat kauden ensimmäiseen ruohonleikkurien osakilpailuun.

”Ilmapiiri on jännittynyt kauden ensimmäisessä kisassa. Olemme olleet poissa nurmelta kuusi, seitsemän kuukautta ja ihmiset odottavat kärsimättöminä päästäkseen radalle”, järjestäjiin kuuluvat Ian Radcliff kertoi. Britannian ruohonleikkurikausi on ankarasti kilpailtu sarja, jossa ajoneuvojen terät on ymmärrettävistä syistä poistettu.

Otumbassa puolestaan mukana kuviossa oli myös aasien suojelu.

”Aasit ovat vaarassa hävitä sukupuuttoon teknisen kehityksen takia. Ennen ne olivat kulkuneuvoja ja maatalouskoneita. Nyt uusi tekniikka syrjäyttää ne”, Otumban paikallishallinnon edustaja Cecilia Samiji sanoi. Kilparatsastuksen ja poolo-otteluiden ohessa nähtiin myös puettuja Aaseja, muun muassa Yhdysvalloissa presidenttiehdokkuudesta kamppailevaksi Donald Trumpiksi tuunattu kavioeläin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat