Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump: Kiina raiskaa meitä kauppapolitiikassa

Miljardööri Trump on arvostellut usein aiemminkin Kiinaa siitä, että se manipuloi valuuttaansa pitääkseen sen keinotekoisesti halpana.

Ulkomaat
 
LUCY NICHOLSON / Reuters
Mielenosoittajat kantoivat Donald Trumpia esittävää puhallettavaa nukkea ja Trumpia vastustavia iskulauseita mielenosoituksessa Los Angelesissa. Trump on tullut tunnetuksi muun muassa rasistisista ja sovinistisista tölväyksistään.
Mielenosoittajat kantoivat Donald Trumpia esittävää puhallettavaa nukkea ja Trumpia vastustavia iskulauseita mielenosoituksessa Los Angelesissa. Trump on tullut tunnetuksi muun muassa rasistisista ja sovinistisista tölväyksistään. Kuva: LUCY NICHOLSON / Reuters

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump on sanonut Kiinan ”raiskaavan” Yhdysvaltoja. Sillä hän viittasi kauppapolitiikkaan.

Trump on arvostellut usein aiemminkin Kiinaa siitä, että se manipuloi valuuttaansa pitääkseen sen keinotekoisesti halpana. Se taas haittaa Yhdysvaltojen vientiä.

”Emme voi enää sallia Kiinan raiskaavan maatamme, ja sitä he tekevät”, Trump sanoi sunnuntaina kampanjatilaisuudessa Indianassa CNN:n mukaan.

Trump vannoi kääntävänsä asiat toisinpäin.

”Meillä on kortit käsissämme. Meillä on paljon valtaa Kiinaan”, hän sanoi.

Kampanjajulistuksessaan Trump lupaa neuvotella Kiinan kanssa paremman sopimuksen, joka auttaa yhdysvaltalaisia yrityksiä ja työntekijöitä kilpailussa.

Trump lisäsi, ettei hän ole ”vihainen Kiinalle”, vaan Yhdysvaltojen johtajille, joita hän kutsui ”törkeän epäpäteviksi”.

Sunnuntaina Trump arvosteli kovin sanoin myös demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia. Trump sanoi, että Clinton ei edes olisi mukana kilpailussa, jos hän ei olisi nainen.

HS:n pikavaalikoneella voit testata, kuka Yhdysvaltain presidentinvaaliehdokkaista on kanssasi eniten samaa mieltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat