Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaihtoehto Saksalle -puolue: Saksalaisten pitää hankkia lisää lapsia

Oikeistopopulistinen puolue haluaa vähentää jyrkästi aborttien määrää.

Ulkomaat
 
WOLFGANG RATTAY / REUTERS
Maahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen johtohahmot Frauke Petry (oik.) ja Jörg Meuthen osallistuivat yhteislauluun sunnuntaina Stuttgartin puoluekokouksessa.
Maahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen johtohahmot Frauke Petry (oik.) ja Jörg Meuthen osallistuivat yhteislauluun sunnuntaina Stuttgartin puoluekokouksessa. Kuva: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Berliini

Perhearvot kunniaan, vaatii oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) ohjelmassaan, joka hyväksyttiin viikonvaihteessa Stuttgartin puoluekokouksessa.

Ohjelma määrittelee perheen näin: ”Äiti ja isä ottavat yhdessä vastuun lapsistaan. Tämä luonnollinen yksikkö muodostaa yhteiskuntamme peruskiven.”

Puolue on erityisen huolissaan syntyvyyden vähenemisestä saksalaisissa perheissä, sillä keskimääräinen lapsiluku on ollut Saksassa 1,4 jo vuosikymmenien ajan.

Ensisynnyttäjien ikä nousee, ja akateemisista koulutetuista naisista jäi AfD:n mukaan jopa lapsettomaksi joka kolmas.

Miksi tämä huoli perheistä ja lapsiluvusta? Vaihtoehto Saksalle -puolueen ohjelmassa on vastaus: puolue pitää syntyvyyden vähenemistä suurena yhteiskunnallisena ongelmana – mutta vain saksalaisten perheissä.

”Yritys tasata näitä kehityskulkuja lisäämällä maahanmuuttoa sisältää kotoutumisen puutteiden takia, että etenkin suuriin kaupunkeihin syntyy rinnakkaisyhteiskuntia”, puolueohjelmassa lukee.

Lisäksi AfD pitää suurena ongelmana Saksassa tehtävien aborttien määrää. Puolueen mielestä abortti tehdään aivan liian usein sosiaalisin perustein.

AfD vaatiikin sosiaalisen tuen ohjelmia naisille ja perheille, jotta nämä eivät päätyisi aborttiin.

Perhearvot olivat vain yksi osa puolueen ohjelmaa. Puolue otti kantaa myös islaminuskoon Saksassa.

”Islam ei kuulu Saksaan”, ohjelmassa lukee. Puolue vastustaa myös burkan käyttöä, minareetteja ja halal-teurastusta.

”Islam, joka ei kunnioita meidän oikeusjärjestelmäämme tai suorastaan taistelee sitä vastaan, ei ole verrannollinen meidän oikeusjärjestelmämme ja kulttuurimme kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat