Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisia poliiseja partioi Roomassa ja Milanossa – ”Saa kiinalaisturistit tuntemaan olonsa turvalliseksi”

Poliisit kulkevat Rooman ja Milanon kaduilla samoissa univormuissa kuin kotona Kiinassa.

Ulkomaat
 
Reuters
Flavio Lo Scalzo / Reuters
Italiassa vierailee vuosittain noin kolme miljoonaa kiinalaisturistia. Määrä on kasvussa.
Italiassa vierailee vuosittain noin kolme miljoonaa kiinalaisturistia. Määrä on kasvussa. Kuva: Flavio Lo Scalzo / Reuters

Kiinalaiset poliisit partioivat Rooman ja Milanon kaduilla kahden viikon kokeilussa, jonka tarkoituksena on saada kiinalaiset Italiaan tulevat turistit tuntemaan olonsa turvalliseksi.

Poliisit kulkevat Rooman ja Milanon kaduilla samoissa univormuissa kuin kotona Kiinassa. Näin turistit tunnistavat poliisit helposti kaivatessaan ohjausta vieraassa maassa.

Yhteensä poliiseja on neljä. Idea kokeiluun lähti siitä, että kiinalaisten turistien määrä on kasvanut jatkuvasti Italiassa. Vuosittain heitä käy maassa jo yli kolme miljoonaa.

Kokeilu on ensimmäinen lajiaan Euroopassa, kertoi Italian sisäministeri Angelino Alfano. Ministerin mukaan kokeilu voi saada jatkoa ja myös uusia yhteistyön muotoja, koska turistien lisäksi Italiassa asuu melko suuri kiinalaisyhteisö.

Italiaan tulleet poliisit saivat Pekingissä opetusta italialaisilta kollegoiltaan, jotka opastivat iltalialaisen yhteiskunnan perusasioihin.

Viranomaisten mielestä kokeilu sopii hyvin juhlistamaan myös sitä, että nyt on tullut kuluneeksi 700 vuotta siitä, kun venetsialainen kauppias ja tutkimusmatkailija Marco Polo kartoitti reitin Italiasta Kiinaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat