Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen rahoittaman voimalayhtiön työntekijä pidätetty aktivistin murhasta Hondurasissa

Hondurasin poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltynä yhteydestä alkuperäiskansa- ja ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhaan, tiedotusvälineet kertovat.

Ulkomaat
 
Jorge Cabrera / Reuters
Mielenosoittajat pitelivät murhatun aktivistin Berta Cáceresin kuvia maaliskuussa Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa.
Mielenosoittajat pitelivät murhatun aktivistin Berta Cáceresin kuvia maaliskuussa Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa. Kuva: Jorge Cabrera / Reuters

Hondurasin poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltynä osallisuudesta alkuperäiskansa- ja ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhaan.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan yksi pidätetyistä on Suomen rahoittaman vesivoimayhtiön työntekijä.

Berta Cáceres murhattiin maaliskuun alussa kotonaan La Esperanzassa. Naamioituneet miehet tunkeutuivat hänen kotiinsa yöllä ja ampuivat hänet.

Cáceresin johtama Copinh-järjestö vastusti useita kaivos- ja vesivoimahankkeita Hondurasissa. Yksi järjestön keskeisiä kampanjoinnin kohteita on ollut vesivoimala Agua Zarca.

Voimalan rahoittajiin kuuluu Suomen valtion omistama Finnfund. Se jäädytti maksatukset väkivallan vuoksi maaliskuussa hollantilaisen päärahoittajan vanavedessä.

Kiistellyn vesivoimalan taustalla oleva paikallinen voimalayhtiö on nimeltään Desarrollos Energéticos S.A. eli DESA.

Yrityksen työntekijä Sergio Rodríguez Orellana pidätettiin maanantaina. Hän työskenteli lehtitietojen mukaan sosiaalisten ja ympäristöasioiden parissa.

Voimalasta vastaava DESA:n yksikkö sanoi tiedotteessaan olevansa yllättynyt pidätyksestä. Yrityksen mukaan sillä ei ole minkäänlaista yhteyttä murhaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Muista pidätetyistä yksi on sotilas ja toinen entinen armeijan sotilas. Pidätykset tehtiin eri puolilla maata.

Hondurasin presidentti Juan Orlando Hernández onnitteli rikostutkijoita pidätysten johdosta.

Berta Cáceresin tytär kertoi HS:lle äskettäin, että hänen äitinsä sai toistuvasti tappouhkauksia. Niistä hän syytti myös vesivoimalayhtiö DESA:n työntekijöitä.

Aktivistin perhe on vaatinut kansainvälisen riippumattoman tutkimuskomission perustamista, koska se ei luota Hondurasin oikeuslaitoksen puolueettomuuteen.

Jorge Cabrera / Reuters
Hondurasin poliisi pidätti neljä ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhasta epäiltyä miestä maanantaina. Kuvassa yksi pidätetyistä Tegucigalpassa.
Hondurasin poliisi pidätti neljä ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhasta epäiltyä miestä maanantaina. Kuvassa yksi pidätetyistä Tegucigalpassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat