Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vakoilusta epäilty suomalainen karkotetaan Turkista

Naista pidettiin neljä päivää eristyksissä karkotuskeskuksessa.

Ulkomaat
 
Sertac Kayar / Reuters
Suomalaisnaista epäiltiin vakoilusta ja kytköksistä Kurdien työväenpuolueeseen PKK:hon, jonka Turkki ja EU ovat luokitelleet terroristijärjestöksi. Kuvassa poika kantaa PKK:n lippua Turkin kurdialueella Diyarbakirissa maaliskuussa.
Suomalaisnaista epäiltiin vakoilusta ja kytköksistä Kurdien työväenpuolueeseen PKK:hon, jonka Turkki ja EU ovat luokitelleet terroristijärjestöksi. Kuvassa poika kantaa PKK:n lippua Turkin kurdialueella Diyarbakirissa maaliskuussa. Kuva: Sertac Kayar / Reuters

Turkin viranomaisten viime viikolla pidättämä suomalaisnainen karkotetaan tänään tiistaina Turkista Suomeen, kertoo hänen asianajajansa.

Suomalainen pidätettiin viime viikolla Kaakkois-Turkissa Vanin kaupungissa. Turkin poliisin terrorisminvastaisen yksikön poliisit pidättivät naisen kadulla.

Häntä epäiltiin vakoilusta ja kytköksistä Kurdien työväenpuolueeseen PKK:hon, jonka Turkki ja EU ovat luokitelleet terroristijärjestöksi.

Pidätetyn suomalaisen asianajajan Mehmet Kaplanin mukaan Turkin viranomaiset saattelivat naisen tiistaiaamuna kello 8.30 lentokentälle Vanissa. Sieltä matka jatkuu Istanbulin kautta Helsinkiin.

”Häntä pidettiin karkotuskeskuksessa neljä päivää. Koko tuon ajan häntä pidettiin eristyksissä. Hän ei saanut olla edes yhteydessä Suomen lähetystöön Turkissa eikä omaisiinsa Suomessa”, Kaplan sanoo.

”Aiomme valittaa hänen kohtelustaan ja olemme valmiita puolustamaan oikeudessa hänen perusoikeuksiaan.”

Turkkilainen verkkolehti Diken kertoi viime viikolla, että pidätetty suomalaisnainen on toimittaja ja että hän oli oleskellut Vanissa jo yli vuoden. Lehden mukaan hänellä on Yleisen Lehtimiesliiton myöntämä pressikortti.

HS:n tietojen mukaan pidätetty on toiminut Turkissa ja aiemmin Euroopassa vapaaehtoistyöntekijänä pakolaisten parissa. Asianajajan mukaan pidätetty oli Vanissa kirjoittamassa kirjaa.

Helmikuussa Turkin Vanissa pidätettiin kolme suomalaista, jotka olivat osallistuneet mielenosoitukseen. Heidät vapautettiin myöhemmin.

Turkki on pidättänyt ja karkottanut viime aikoina useita länsimaalaisia toimittajia ja ottanut haltuunsa maan suurimman oppositiolehden Zamanin.

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat seuranneet huolestuneina Turkin sananvapauden tilaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat