Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: EU suunnittelee maksuja turvapaikanhakijoista kieltäytyville maille –  jopa 250 000 euroa pakolaista kohden

EU-komissio kaavailee maksuja maille, jotka kieltäytyvät ottamasta vastaan osuuttaan pakolaisista.

Ulkomaat
 
Bernadett Szabo / Reuters
Syyrialaiset pakolaiset alittivat piikkilanka-aitaa Serbian ja Unkarin välisellä rajalla viime elokuussa. Unkari on yksi on maista, jotka saattavat karsastaa EU-maille FT:n mukaan kaavailtua korkeaa maksua, joilla voisi välttää kiintiöiden mukaisten pakolaisten vastaanottamisen.
Syyrialaiset pakolaiset alittivat piikkilanka-aitaa Serbian ja Unkarin välisellä rajalla viime elokuussa. Unkari on yksi on maista, jotka saattavat karsastaa EU-maille FT:n mukaan kaavailtua korkeaa maksua, joilla voisi välttää kiintiöiden mukaisten pakolaisten vastaanottamisen. Kuva: Bernadett Szabo / Reuters

Euroopan komissio kaavailee maksuja niille EU-maille, jotka kieltäytyvät vastaanottamasta osuuttaan pakolaismäärästä, kertoo sanomalehti The Financial Times.

Lehden mukaan maksu olisi noin 250 000 euroa turvapaikanhakijaa kohden.

EU-komission on määrä julkistaa huomenna keskiviikkona muutosehdotuksensa niin sanottuun Dublinin-sopimukseen.

Uudistusten tavoitteena on tasata taakkaa siirtolaiskriisin kuormittamilta reunavaltioilta kuten Kreikalta siten, että maan kantokyvyn ylittyessä pakolaisia jaettaisiin muihin EU-valtioihin.

Taakanjaon tueksi suunnitellaan maksua, jonka maksamalla maat voisivat välttyä ottamasta vastaan kiintiöönsä kuuluvia turvapaikanhakijoita.

Esitykseen perehtyneet lähteet kertovat The Financial Timesille, että luonnoksessa maksun suuruudeksi kaavaillaan 250 000:ta euroa turvapaikanhakijaa kohden. Summa on tarkoituksella asetettu korkealle, jotta houkutus kiintiöiden kiertämiseen ei olisi niin suuri.

Rahasummasta käydään epäilemättä vääntöä tulevissa neuvotteluissa.

”Korvauksen suuruus saattaa muuttua, mutta ajatuksena on saada se näyttämään rangaistukselta”, sanoi viranomaislähde FT:lle.

Etenkin itäisen Euroopan maat kuten Unkari ja Puola suhtautuvat todennäköisesti karsaasti korkeisiin maksuihin.

Komission ehdotuksen perusteella esimerkiksi Puolan tulisi maksaa noin 1,5 miljardia euroa välttyäkseen ottamasta vastaan sen kiintiön mukaiset 6 200 turvapaikanhakijaa Italiasta ja Kreikasta.

Suunnitelman mukaan turvapaikanhakijoiden jako maiden välillä tehtäisiin EU-maiden viime kesänä sopiman jakokaavan mukaan.

Tuolloin sovittiin 160 000 pakolaisen uudelleensijoittamisesta EU-maiden kesken. Käytännössä heistä vain murto-osa on tähän mennessä saatu uudelleensijoitettua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat