Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump vihjasi kilpakumppani Ted Cruzin isän sekaantuneen Kennedyn murhaan – Cruz ampui heti täyslaidallisen takaisin

Trump on aiemminkin ruokkinut salaliittoteorioita. Hän ei väitä mitään suoraan, vaan pyrkii vihjailemaan ja herättämään epäilyksiä, kuten Cruzin tapauksessakin. Aiemmin Trump on muun muassa kyseenalaistanut sen, että presidentti Barack Obama olisi oikeasti syntynyt Yhdysvalloissa.

Ulkomaat
 
Donald Trump, Ted Cruz ja John F. Kennedy
Donald Trump, Ted Cruz ja John F. Kennedy

Yhdysvaltain presidentinvaalikisa sai oudon käänteen tiistaina, kun republikaanien johtava ehdokas Donald Trump vihjaili, että hänen kilpakumppaninsa Ted Cruzin isä voisi olla jotenkin sekaantunut presidentti John F. Kennedyn salamurhaan vuonna 1963.

”Hänen (Cruzin) isä oli Lee Harvey Oswaldin kanssa ennen kuin Oswald ammuttiin”, Trump sanoi Fox-televisiokanavan haastattelussa tiistaina.

”Kukaan ei puhu tästä. Mitä hän teki Lee Harvey Oswaldin kanssa ennen tämän kuolemaa? Sehän on kauheaa.”

Lee Harvey Oswald ampui presidentti Kennedyn Dallasissa marraskuussa 1963, minkä jälkeen Oswald ammuttiin. Tämä johti lukemattomiin salaliittoteorioihin Kennedyn murhan motiiveista.

Trumpin vihjailuista kimpaantunut Ted Cruz antoi heti tiistaina takaisin täyslaidallisen.

”Tämä mies on patologinen valehtelija. Hän ei tunne eroa totuuden ja valheiden välillä”, Cruz sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Cruz myös läksytti Trumpia naisten vähättelystä ja hänen vaimonsa Heidin halventamisesta.

”Donaldilla on vakavia ongelmia naisten kanssa. Hän pelkää kuollakseen vahvoja naisia.”

”Mies on läpeensä moraaliton.”

Salaliittoteoria Cruzin isän osallisuudesta Kennedyn murhaan lähti kiertämään kioskijulkaisu National Enquirerin jutusta, jossa väitettiin, että Cruzin kuubalaissyntyinen isä Rafael Cruz olisi jakanut Kuuban kommunistijohtaja Fidel Castroa tukevia lentolehtisiä Oswaldin kanssa New Orleansissa vuonna 1963.

Oswald oli entinen merijalkaväen sotilas, jolla oli kommunistisympatioita. Ennen Kennedyn murhaa hän oli loikannut Neuvostoliittoon, jossa hän asui muutamia vuosia.

National Enquirer on supermarketeissa myytävä lehti, joka keskittyy julkisuuden henkilöiden ja kuninkaallisten seksisuhteisiin, sairauksiin ja päihteiden käyttöön. Lehti on paljastanut julkisuuden henkilöiden sivusuhteita ja aviottomia lapsia, mutta joutunut myös oikeuteen tekaistujen tietojen painamisesta.

Ted Cruz haukkui Trumpin lisäksi myös Enquirerin.

”Kyllä, isäni tappoi JFK:n, hän on salaisesti Elvis ja Jimmy Hoffa on haudattu hänen takapihalleen”, Cruz vinoili Reutersin mukaan.

Enquirerin väitteet Cruzin isästä kiersivät Trumpin tukijoiden joukossa jo ennen tiistaita. New Yorkin esivaaleissa 19. huhtikuuta newyorkilainen eläkeläinen Bob Brown, 71, sanoi kannattavansa Trumpia siksi, että Cruzin isä saattaa olla sekaantunut Kennedyn salamurhaan.

”Jotain hämärää siinä on”, Brown sanoi Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajalle vaalipäivänä Staten Islandilla.

Trump on aiemminkin ruokkinut salaliittoteorioita. Hän ei väitä mitään suoraan, vaan pyrkii vihjailemaan ja herättämään epäilyksiä, kuten Cruzin tapauksessakin. Aiemmin Trump on muun muassa kyseenalaistanut sen, että presidentti Barack Obama olisi oikeasti syntynyt Yhdysvalloissa.

Huhut jäävät elämään. Viime syksynä CNN:n mielipidemittauksessa kävi ilmi, että 20 prosenttia amerikkalaisesta epäilee Obaman syntyneen ulkomailla. Trumpin kannattajien keskuudessa osuus oli suurempi.

Trumpin väitteet Cruzin isästä ajoittuivat Indianan esivaalipäivään. Indianassa Cruzin olisi pärjättävä hyvin, jotta hän voisi estää Trumpin nousun republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Tällainen mies on presidentiksi haluava Donald Trump
Yhdysvaltojen presidentiksi haluava miljardööri Donald Trump on möläyttelijä, joka on suututtanut monet. Suorapuheisuudestaan huolimatta noin neljäsosa republikaanisen puolueen kannattajista haluaa hänet presidenttiehdokkaakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat