Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan helikopteriturma johtui teknisestä viasta

Tutkimusryhmän johtajan mukaan faktat viittaavat siihen, että tekninen virhe aiheutti 13 ihmisen kuolemaan johtaneen turman.

Ulkomaat
 
Reuters
Poliisi ja pelastustyöntekijät työskentelivät helikopterionnettomuuden turmapaikalla 29. huhtikuuta.
Poliisi ja pelastustyöntekijät työskentelivät helikopterionnettomuuden turmapaikalla 29. huhtikuuta. Kuva: Reuters

Norjassa viime viikolla tapahtanut helikopteriturma johtui teknisestä viasta, norjalaiset tutkijat sanoivat tiistaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Hallussamme olevien faktojen perusteella se oli tekninen vika. Kyseessä ei ollut inhimillinen virhe”, norjalaisen tutkimusryhmän johtaja Kare Halvorsen kertoi tiedostustilaisuudessa Bergenissä.

13 ihmistä kuoli viime perjantaina, kun Gullfaksin öljykentältä mantereelle tulossa ollut Super Puma -helikopteri putosi vähän ennen laskeutumista. Koneen runko upposi mereen lähellä Turøyn saarta Norjan toiseksi suurimman kaupungin Bergenin ulkopuolella.

Airbusin valmistama helikopteri oli tyypiltään H225 Super Puma, josta käytetään myös nimeä EC225. Norjan ja Britannian ilmailuviranomaiset keskeyttivät lennot EC255-tyypin koptereilla heti perjantaina.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Airbus kehotti sunnuntaina EC255-kopterien omistajia jatkamaan lentoja maissa, joissa se on edelleen sallittua.

Yhtiön tiedottaja Guillaume Steuer vakuutti jälleen tiistaina, että helikopterit ovat turvallisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat