Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniätuhansia evakuoitu Kanadassa jättipalon takia

Hallitsematonta metsäpaloa on yritetty sammuttaa jo monta päivää.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Kanadassa evakuoidaan 80 000 ihmisen kaupunki – jättimäinen metsäpalo pimentää taivaan
Kanadassa evakuoidaan 80 000 ihmisen kaupunki – jättimäinen metsäpalo pimentää taivaan
Kanadan Albertassa sijaitsevassa Fort McMurrayssa riehuu hallitsematon metsäpalo, jonka vuoksi taajaman kaikki 80 000 asukasta evakuoidaan. Paikallisten mukaan he ovat joutuneet poistumaan kodeistaan ottamatta mitään mukaansa ja pelkäävät menettävänsä kaiken omaisuutensa.

Kaikki asukkaat ovat saaneet käskyn evakuoitua Fort McMurraysta Kanadan Albertassa hallitsemattoman metsäpalon takia, paikalliset viranomaiset kertovat. Taajamassa on lähes 80 000 asukasta.

Tulipalo alkoi 1. toukokuuta, ja tiistaina se levisi. Useita lentoja Fort McMurrayn kentältä on jouduttu perumaan.

”Tämä on suurin evakuointi, jonka olemme joutuneet provinssissa tekemään tulipalon takia”, sanoi Albertaa johtava Rachel Notley.

Yli 2 600 hehtaarin alueella riehuvaa paloa yritetään sammuttaa ilmasta usealla koneella, ja palomiehiä sammutustöissä on mukana yli sata.

Wood Buffaloon kuuluva Fort McMurray sijaitsee Albertan öljyhiekka-alueella, mutta palon ei toistaiseksi pelätä uhkaavan öljyhiekan tuotantolaitoksia.

Tietoa siitä, mihin Fort McMurraysta paenneet mahtuisivat majoittumaan, jaetaan tiedotusvälineiden lisäksi sosiaalisen median avulla. Vapaita huoneita ja sänkyjä voi ilmoittaa esimerkiksi Twitterin ja Facebookin kautta, kertoo Global News.

Vahingoista ei vielä tarkasti tiedetä, mutta ainakin joidenkin asukkaiden koteja palo on ilmeisesti tuhonnut – CBC News uutisoi vahingoista esimerkiksi Beacon Hillin alueella.

Alueelle ollaan lähettämässä myös lisää apuvoimia, muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi twiitissään tarjonneensa tukea:

CBC NEWS / Reuters
Liekit roihusivat Fort McMurrayn lähellä Kanadassa 3. toukokuuta.
Liekit roihusivat Fort McMurrayn lähellä Kanadassa 3. toukokuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat