Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös John Kasich luopui republikaanien presidenttikisasta

Trumpista tulee republikaanien presidenttiehdokas

Ulkomaat
 
STEPHEN LAM / Reuters
John Kasich piti puheen Burlingamessa Kaliforniassa 29. huhtikuuta.
John Kasich piti puheen Burlingamessa Kaliforniassa 29. huhtikuuta. Kuva: STEPHEN LAM / Reuters

Washington

Miljardööri Donald Trumpilta katosi viimeinenkin haastaja, kun Ohion kuvernööri John Kasich päätti keskiviikkona luopua kisasta republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Kasich ilmoitti vetäytymisestään tunteellisessa lehdistötilaisuudessa myöhään keskiviikkona Suomen aikaa.

”Olen aina sanonut, että Luojalla on suunnitelma varalleni, kuten kaikille. Keskeyttäessäni kampanjani minullaon entistä vahvempi usko, että hän näyttää minulle tien eteenpäin”, Kasich sanoi.

Kasich päätti luopua kisasta päivä sen jälkeen, kun Trump voitti ylivoimaisesti Indianan esivaalit. Toinen kilpakumppani, senaattori Ted Cruz, ilmoitti luopumisestaan jo tiistai-iltana.

Nyt Trump on republikaanien ainoa jäljellä oleva ehdokas ja näin myös republikaanien tuleva presidenttiehdokas. Hänen nimityksensä vahvistetaan republikaanien puoluekokouksessa Ohiossa heinäkuussa.

Kasich on maltillinen kuvernööri, joka pyrki esiintymään republikaanien ajoittain vallattomassa kisassa vastuullisena aikuisena ja yritti vedota myös vastapuolue demokraatteihin. Cruz taas oli äärilaidan oikeistolainen, jonka mielipiteet olivat joissain asioissa jopa Trumpia jyrkempiä.

Kasich ja Cruz olivat valitsijamiesten määrässä kaukana Trumpin takana, eivätkä olisi voineet enää saavuttaa häntä. Heidän strategiansa perustui kuitenkin siihen, että he onnistuisivat viemään Trumpilta niin paljon tukea, ettei tämäkään saisi täyteen presidenttiehdokkuuteen tarvittavaa valitsijamiesten määrää esivaalien aikana.

Trump ja Kasich toivoivat, että puoluekokous päätyisi lopulta valitsemaan jomman kumman heistä presidenttiehdokkaaksi.

Indianan esivaaleissa kävi kuitenkin selväksi, ettei strategia toiminut.

Keskiviikon laskujen mukaan Trumpilla oli 1 007 valitsijamiestä, Cruzilla 546 ja Kasichilla 153. Republikaanien ehdokkuuteen tarvitaan 1 237 valitsijamiehen tuki, minkä Trump saavuttanee nyt vaivatta esivaalien loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat