Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaispoliitikko Mona Sahlin jälleen skandaalin keskellä – nyt syynä henkivartijalle kirjoitettu todistus

Sahlin liioitteli työntekijänsä tuloja, jotta tämä pääsisi kiinni luksusasuntoon Solsidanissa

Ulkomaat
 
Sami Kero / HS
Mona Sahlin
Mona Sahlin Kuva: Sami Kero / HS

Ruotsalaispoliitikko Mona Sahlin joutuu eroamaan hallituksen antamasta erityistehtävästä ruotsalaislehti Expressenin paljastettua, että hän kirjoitti väärän tulotodistuksen entiselle henkivartijalleen.

Sosiaalidemokraatteja edustava kansanedustaja Sahlin on toiminut Ruotsin hallituksen nimittämänä ääriajattelun vastaisen työn johtajana.

Sahlin eroaa tehtävästä omasta pyynnöstään. Hänet oli nimitetty määräajaksi, ja pesti olisi joka tapauksessa päättynyt tulevan kesäkuun puolivälissä.

Sahlin on yksi Ruotsin nimekkäimpiä poliitikkoja. Hän toimi sosiaalidemokraattien puheenjohtajana 2007–2011 ja on ollut useasti ministerinä.

Hän oli 1990-luvulla etenemässä kohti pääministerin paikkaa, mutta ura sai pysyvän kolhun vuonna 1995, kun Sahlinin paljastettiin käyttäneen valtion luottokorttia omiin ostoksiinsa useiden kymmenien tuhansien kruunujen arvosta. Hän oli ostanut muun muassa Toblerone-suklaata, minkä vuoksi tapauksesta puhutaan Ruotsissa edelleen Toblerone-skandaalina.

Expressenin mukaan tällä kertaa Sahlin oli kirjoittanut todistuksen, jonka mukaan hänen entinen henkivartijansa ansaitsisi 120 000 kruunua eli noin 13 000 euroa kuukaudessa. Miehen oikea tulotaso oli 43 000 kruunua eli noin 4 600 euroa kuukaudessa.

Ex-henkivartija oli käyttänyt todistusta ostaessaan luksusasuntoa Tukholman esikaupungin Saltsjöbadenin kalliilta Solsidanin asuinalueelta.

Sahlin myönsi Expressenille, että hän kirjoitti todistukseen palkan väärin.

Sahlinin mukaan hän on maksanut työntekijälleen tämän 43 000 kruunun kuukausipalkan päälle 60 000 kruunua kuukaudessa henkilökohtaisten turvallisuusasioiden hoitamisesta. Ruotsissa on ihmetelty, miksi Sahlin maksaa henkilökohtaisista varoistaan näin suurta palkkiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat