Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian armeija sanoi taipuneensa tulitaukoon Aleppossa

Taistelut kuitenkin jatkuivat pahoin raunioituneessa kaupungissa.

Ulkomaat
 
SANA
Siviilit pakenivat kapinallisten pommituksia Syyrian hallituksen hallitsemalla alueella Aleppossa keskiviikkona. Kuvan on luovuttanut Syyrian valtio-omisteinen uutistoimisto Sana.
Siviilit pakenivat kapinallisten pommituksia Syyrian hallituksen hallitsemalla alueella Aleppossa keskiviikkona. Kuvan on luovuttanut Syyrian valtio-omisteinen uutistoimisto Sana. Kuva: SANA

Yhdysvallat ja Venäjä ovat onnistuneet taivuttamaan Syyrian hallituksen tulitaukoon Aleppossa, kertoo uutistoimisto AFP.

Syyrian armeija sanoi keskiviikkoiltana, että kaksi päivää kestävä tulitauko alkaa Aleppon kaupungissa keskiviikon ja torstaina välisenä yönä. Kaupungissa on käyty viime päivinä rajuimpia taisteluita pitkiin aikoihin.

Syyria ilmoitti tulitauon alkamisesta sen jälkeen kun Yhdysvallat oli sanonut sopineensa Venäjän kanssa tulitauon laajentamisesta.

Tulitauosta huolimatta taistelut jatkuivat Aleppossa sekä Damaskoksen länsipuolella, AFP raportoi.

Tulitauko astui voimaan Yhdysvaltain ja Venäjän välittämänä alunperin jo 27. helmikuuta. Se on kuitenkin repeillyt jatkuvasti erityisesti Aleppossa, joka oli Syyrian suurin kaupunki ennen sodan alkamista.

Kaupunki on jakautunut Syyrian hallituksen hallitsemaan puoleen, länsivaltojen tukeman opposition hallitsemiin osiin sekä al-Qaidaan kytköksissä olevan Nusran rintaman hallussa oleviin alueisiin.

Nusran rintama ei ole missään vaiheessa ollut mukana tulitauossa. Venäjä onkin korostanut, että Syyrian armeijalla on lupa saa taistella Nusraa vastaan Aleppossa.

Aiemmin tällä viikolla taistelut ja pommitukset kiihtyivät Aleppossa niin rajuiksi, että YK:n virkailijat varoittivat sotarikosten tunnusmerkkien täyttymisestä. Sekä hallituksen että kapinallisten hallitsemilla puolella on isketty sairaaloihin, AFP kertoo.

Viime viikkoina yli 270 ihmistä – joukossa lukuisia siviilejä – on kuollut taisteluissa, jotka ovat apujärjestöjen mukaan ajaneet kaupungin humanitäärisen katastrofin partaalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat