Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalifornia nostaa tupakoinnin ikärajan 21 vuoteen – paitsi sotilailta

Yhdysvalloissa Kalifornia nostaa ikärajan 18 vuodesta 21 vuoteen. Alle 21-vuotiaat armeijan palveluksessa olevat saavat jatkaa tupakointiaan kuten ennenkin.

Ulkomaat
 
Lucy Nicholson / Reuters
Nainen tupakoi Coachella Valley Music and Art -festivaalilla Kaliforniassa huhtikuussa 2015.
Nainen tupakoi Coachella Valley Music and Art -festivaalilla Kaliforniassa huhtikuussa 2015. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltio nostaa tupakkatuotteiden ikärajan 21 vuoteen. Kaikista osavaltioista saman on tehnyt vasta Havaiji, kertoo New York Times. Uudet ikärajat koskevat yhtä lailla sähkötupakkaa kuin muitakin tupakkatuotteita.

Kuvernoori Jerry Brown vahvisti lait keskiviikkona, mutta aivan ongelmaton prosessi ikärajan nostaminen ei ole ollut.

Los Angeles Timesin mukaan tupakkateollisuuden edustajat ovat uhanneet kansanäänestyksellä, jolla uusi ikärajalainsäädäntö saataisiin kumottua. Tämän käänteen johdosta kansanäänestyksiä on lehden mukaan ryhdytty jo vaikeuttamaan.

Erityisen näreissään ikärajasta ovat sähkösavukkeiden valmistajat, jotka arvelevat että heiden tarjoamansa vaihtoehdon rinnastaminen vaarallisempiin tuotteisiin voisi kääntyä peräti kansanterveydelle haitalliseksi.

Ikärajassa on kuitenkin yllättävä poikkeus.

Yhdysvaltojen kansalainen saa liittyä armeijaan aikaisintaan 18-vuotiaana. Olisi eriskummallista, että nuori ihminen olisi kypsä vaikka sotatoimiin ulkomailla, mutta ei riittävän kypsä ostamaan tai käyttämään tupakkaa.

Paikallispoliitikkojen huomion johdosta armeijaan liittyneet 18-vuotiaat saavatkin tupakoida kuten ennenkin myös sen jälkeen, kun uusi lainsäädäntö astuu voimaan kesäkuussa.

Lisäksi lainsäädäntö täydentää aiemmassa tupakkalainsäädännössä olleita puutteita laajentamalla tupakoimattomia alueita työ- ja opiskelupaikoilla. Se myös yli kaksinkertaistaa tupakkatuotteiden myyntilisenssin kustannukset kauppiaalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat