Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edelliset republikaani­presidentit Bush ja Bush eivät tue Donald Trumpia

Trumpin presidenttiehdokkuus repii republikaanien rivejä.

Ulkomaat
 
Mike Stone / Reuters
Presidentit George Bush ja George W. Bush kättelivät Bush -keskuksen vihkimisessä Dallasissa huhtikuussa 2013.
Presidentit George Bush ja George W. Bush kättelivät Bush -keskuksen vihkimisessä Dallasissa huhtikuussa 2013. Kuva: Mike Stone / Reuters

Yhdysvaltojen kaksi edellistä republikaanipuolueen presidenttiä eivät aio osoittaa tukeaan republikaanien seuraavalle presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille. Presidentit George Bush ja George W. Bush eivät aio kommentoida presidentinvaaleja republikaanien osalta mitenkään.

Asiasta kertoo New York Times. Osasyynä Bushin perheen ilmeiseen vastenmielisyyteen Trumpia kohtaan on tämän negatiivinen kampanjointi Floridassa Jeb Bushia kohtaan, lehti arvioi. Jeb Bush on Floridan entinen kuvernööri, Bush vanhemman poika ja Bush nuoremman veli. Jeb Bush jättäytyi republikaanien presidentinvaalipaikan tavoittelusta helmikuussa.

Lehti huomauttaa, että Bush vanhempi ja nuorempi asettuivat republikaaniehdokkaiden tueksi kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa. Vuonna 2008 he tukivat John McCainia ja 2012 Mitt Romneyta.

New York Times on haastattelut useita republikaanipuolueen vaikuttajia, joista läheskään kaikki eivät ole vakuuttuneita Trumpin presidenttiehdokkuudesta. Lehden tavoittelemista noin 70 vaikuttajasta noin 20 vastasi, ja silloinkin useiden avustajat halusivat lähinnä kertoa, että vaikuttajat eivät halua tai ehdi kommentoida.

Demokraattien leiri sen sijaan ottaa hämmennyksestä ilon irti. Demokraattien kärkiehdokkaan Hillary Clintonin kampanjaväki julkaisi listan yli 40 konservatiivista, jotka ovat sanoutuneet irti Trumpin menestyksestä.

Trump on republikaanien ainoa jäljellä oleva ehdokas ja näin myös republikaanien tuleva presidenttiehdokas, sillä Trumpin kilpakumppanit Ted Cruz ja ovat keskeyttäneet kampanjansa kuluvan viikon aikana.

Trumpin nimitys vahvistetaan republikaanien puoluekokouksessa Ohiossa heinäkuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat